AfbouwVakdag 2019

Artikel delen

De AfbouwVakdag op 4 april 2019 is dé dag waarop een groot aantal producenten, (toe)-leveranciers en dienstverleners hun nieuwste technieken, apparatuur, diensten en producten presenteren. Allemaal tijdens één overkoepelend evenement voor de complete afbouw: stukadoren, natuursteen, tegels, vloeren en terrazzo en plafond- en wandmontage. Het wordt een bruisende vakbeurs en netwerkdag, waar volop ruimte is om kennis op te doen en uit te wisselen.

Het evenement vindt plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, een unieke industriële locatie. Speciaal voor de bezoekers van de AfbouwVakdag bouwt de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) deze locatie om tot een futuristische bouwplaats. De fabriekshal wordt geheel in ‘afbouwthema’ gestyled. Elke sector krijgt een eigen expertisewijk. In het hart van de vakbeurs, te midden van alle expertisewijken, komt een sfeervol plein met foodtrucks en ‘terrasjes’ en er is een buitenterrein met groot materieel, machinerie en mobiele installaties. Ook komen er korte, technisch inhoudelijke lezingen.

De nu nog lege beursvloer. Foto: Peter Cuypers.

“Op de grote Nederlandse en internationale bouwbeurzen is er nog zelden een aparte hal voor de afbouw. Het is zoeken tussen de andere aanbieders van bouwmaterieel en -producten. Terwijl de afbouwsector op product-, materieel- en gereedschappenniveau – veel meer dan de ruwbouw – bestaat uit samenhangende disciplines. Die worden bovendien vertegenwoordigd door één branchevereniging, namelijk de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)”, aldus Rob van Boxtel.

Exposanten en bezoekers vinden uitgebreide informatie op www.afbouwvakdag.nl