Bestel nu de Infographic Veilig Dakprotocol

Artikel delen

We zien het nog vaak: veilig werken op een plat dak gaat lang niet altijd op de juiste manier. Komt dit door onwetendheid, het gevaar niet zien, ‘even snel een klusje doen’ of niet goed geïnstrueerd zijn?

Ons wordt vaak de vraag gesteld of we even een dakprotocol kunnen sturen zodat deze gebruikt kan worden. Maar elk dak is anders en vraagt zijn eigen aanpak. Staat er een hekwerk of een fysieke afzetting, is er een permanent lijn systeem aanwezig of is gekozen voor individuele ankerpunten? En welke PBM’s heb je nodig? Ondanks dat elk dak anders is, zijn er toch een aantal basisregels die gelden voor elke situatie. Vaak vinden we deze terug in grote lappen tekst die te lang zijn en daarom niet of onvoldoende worden gelezen.

Om deze reden heeft Kedge Safety Systems middels een infographic het Veilig Dakprotocol illustratief uitgewerkt. Op een poster worden de basisregels eenvoudig uitgelegd. Is dit voldoende om op elk dak veilig te kunnen werken? Nee, hier komt veel meer bij kijken, zoals een goede training of instructie door middel van een toolboxmeeting. Maar het begint bij bewustwording en daarvoor is deze poster ontwikkeld.

Hang de poster binnenkort op uw locatie? U kunt deze kosteloos op A3 of A2 formaat bestellen via het formulier onderaan op de pagina via onderstaande URL-link te bereiken

https://www.kedge.nu/veiligdakprotocol-dn