beurs Daken & Zaken zeer succesvol verlopen.

Artikel delen

De beurs Daken & Zaken heeft minstens 1100 bezoekers uit de Dak- en gevelbranche opgeleverd die op 11 november naar Gorinchem zijn afgereisd. Daarmee kan de organisatie van deze nieuwe beurs terug kijken op een succesvol evenement. Het evenement mocht, na twee keer verschoven te zijn, doorgang vinden met dit jaar 75 exposanten. Ook de exposanten zijn allen verheugd met het resultaat, aldus de organisatie die inmiddels alweer van nieuwe, dit jaar nog bezoekende bedrijven de vraag gesteld heeft gekregen wanneer de eerste reserveringen mogelijk zijn voor Daken & Zaken 2022.

De organisator Jan Suijk van het vakblad Roofs geeft aan dat er geen exposant is geweest die ontevreden is geweest. Alleen was er enige wanklank te vernemen tijdens de uitreiking van het Dak van het Jaar 2020.

Zo was de uitreiking van het hellende dak van het jaar helaas niet te volgen en was er discussie over de beslissing van de jury om niet de volledige restauratie van de kapel van Saint Louis, bekend als de kleine koepel in Oudenbosch door JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen te verkiezen als Dak van het jaar 2020 boven de uiteindelijke winnaar: de van natuurleien voorziene nieuwbouwvilla in Nistelrode door leidekkers- en loodgietersbedrijf F.Bogaerts die indertijd al trots was dat hij bij de genomineerde zat. In zijn commentaar gaf Ferdy Bogaerts aan zeer vereerd te zijn om de prijs voor dak van het jaar 2020 te mogen ontvangen.

Ook in de categorie platte dak ging een fantastisch hellend dak van hout met glas en een rand begroeid dak op dakbedekking er vandoor met de prestigieuze prijs Dak van het jaar 2020. Patrick Bruggeman van Rudde Dakbedekking mocht de Dakaward voor de categorie platte dak prijs ophalen voor de nieuwbouw van het station te Assen in plaats van de al meermalen getipt als dak van het jaar, en wereldwijd bekende Rotterdamse Vaas met bomendak  van ontwerper Winy Maas: Depot Boijmans te Rotterdam.

Het team van Leven op Daken, Aart Veerman van Van der Tol hoveniers en Lucio Sarlui en oud- directeur van Mastum Daksystemen, Cees van Loenen stonden al klaar om de prijs in ontvangst te nemen maar bleven met lege handen achter.