Biobased daksystemen met CO2-reductie

Artikel delen

Samen met partner Recticel lanceert WECAL een biobased daksysteem met CO2-reductie voor duurzame en hoogrendement toepassing in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het systeem bestaat uit biobased isolatieplaten die, in combinatie met lichtgewicht, zelfklevende dakbanen, dus zónder open vuur en gasverbruik, aangebracht kunnen worden.

De duurzame biobased daksystemen zijn opgebouwd met de nieuwe Eurothane® Silver Impact PIR hardschuim isolatieplaat. Deze bevat 25% biocirculair materiaal, is voorzien van het KOMO-keurmerk én het Amerikaanse FM-Approval.

Foto Eurothane®

De isolatieplaat wordt gecombineerd met een op de gepatenteerde ADESO® technologie gebaseerde, lichtgewicht, zelfklevende dakbedekking van dakbaanfabrikant Polyglass opgebouwd met de producten Spider SA en Elastoflex SA. Dit volledig aan elkaar verkleefde systeem levert een ontwerprekenwaarde voor windbelasting van maar liefst 3,25 kPa. Bovendien kan het systeem worden ingezet voor zowel beloopbare als niet beloopbare daktoepassingen. Om in mechanisch bevestigde daksystemen deze hoge prestatie met kleinformaat platen 1200×600 mm te behalen, kunnen de platen tegen beperkte meerkosten met zes in plaats van de gebruikelijke vier bevestigers worden vastgezet.

Minder bitumen, meer CO2 reductie!

Doordat de Spider SA en Elastoflex SA een speciale, zelfklevende onderlaag hebben, kan deze toepassing in dunnere dikte en met een lager gewicht worden uitgevoerd. Hierdoor is er minder bitumen nodig. Ook levert het een CO2reductie op, omdat er tijdens het aanbrengen geen bitumen wordt verbrand en er geen gas en open vuur hoeft te worden gebruikt.

Foto Spider

Ook op hout én zonder bevestigers

Bij een houten ondergrond, waar werken met open vuur brandgevaar oplevert, kan dit systeem veilig worden ingezet conform NEN 6050. Ook kan het systeem worden uitgebreid met een volledig zelfklevende, dampremmende laag PolyvapSA. Deze is leverbaar met zelfklevende onder- en bovenlaag. Zo kan de biobased Eurothane® Silver Impact PIR hardschuim isolatieplaat ook zonder bevestigers worden aangebracht in een verkleefde dakopbouw.

Totaalpakket inclusief onderbouwing

WECAL biedt een pakket op maat om zo de  toepassingsmogelijkheden te ondersteunen. Het pakket opmaat bevat ook de benodigde accessoires en er kan technische onderbouwing van Rc-waarde en windbelasting op projectbasis worden toegevoegd. Door dit totaalpakket is er geen specifieke productkennis bij de verwerker noodzakelijk.

Demonstratie op locatie

Voor verwerkers die willen zien hoe dit biobased daksysteem met CO2- reductie kan worden toegepast, verzorgt WECAL demonstratie op locatie. Dan wordt direct duidelijk hoe eenvoudig de uitvoering is. Uiteraard zijn er ook videos en verwerkingsinstructies van deze toepassing beschikbaar. Meer informatie? Mail naar verkoop@wecal.nl en informeer naar de mogelijkheden voor uw project.

Bekijk de Video: