Commerciële transitie daglicht- en ventilatieoplossingen voor industriële, openbare of utiliteitsgebouwen

Artikel delen

VELUX Commercial werd in 2019 opgericht en bestaat uit het voormalige JET BIK, Vitral en VELUX modulaire lichtstraten. De commerciële transitie is afgerond waardoor VELUX Commercial nu als één bedrijf opereert dat bouwprofessionals ondersteunt tijdens het volledige proces van daglicht- en ventilatieoplossingen: van de specificatie tot de levering en het onderhoud.

Door het assortiment van deze voormalige organisaties te combineren, bevat het VELUX Commercial productassortiment zowel hoogwaardige op maat gemaakte glasdakconstructies voor architectonische gebouwen, als lichtkoepels en daklichten voor magazijnen, industriële en landbouwbedrijven.

 “Het is ons doel om een solide positie op te bouwen in de commerciële markt en voorkeurspartner te worden van onze klanten. Met ons brede productassortiment, onze expertise op het gebied van daglicht, comfort- en rookventilatie, service en onderhoud, ondersteunen we onze klanten gedurende het volledige bouwproces,” aldus Nicolas Limbach, SVP VELUX Commercial.

 De VELUX Groep brengt al bijna 80 jaar lang daglicht en frisse lucht in woonhuizen en heeft duidelijk de positie van marktleider in de particuliere markt. In 2012 zette de VELUX Groep de eerste stap richting de commerciële markt, met de lancering van VELUX modulaire lichtstraten en een strategie om een nieuw segment te creëren in de commerciële markt. JET Group had een leidende positie in het marktsegment voor industriële platte daken. Begin 2019 lanceerde de VELUX Groep het merk VELUX Commercial, werd de afdeling VELUX Commercial opgericht en begon de integratie van de werknemers, producten en bedrijven van JET BIK. Nu opereert VELUX Commercial als één bedrijf. Er werken ongeveer 1.100 mensen op 8 productielocaties, in verkoopkantoren in 11 landen en in centrale ondersteunende functies.

Het productassortiment van VELUX Commercial bestaat uit 5 hoofdcategorieën

Lichtkoepels en platdakramen

Een compleet assortiment aan prefab, kant en klare koepels en platdakramen biedt daglicht en frisse lucht, evenals rook- en warmteafvoer, via enkele dakramen.

Lichtstraten

Voordelige lichtstraten bieden grote oppervlaktes met natuurlijk diffuus licht in een lichtgewicht constructie, met opties voor comfortventilatie en gecertificeerde rook- en warmteafvoer.

Glasdakconstructies

Betrouwbare glasdakconstructies met ontwerpvrijheid om een gebouw te creëren met daglicht, frisse lucht en rook- en warmteafvoer dat het welzijn van de gebruikers bevordert.

 Rookafvoer en comfortventilatie

Oplossingen voor rook- en warmteafvoer, comfortventilatie en daglicht- en warmteregulering garanderen veiligheid en comfort voor de gebruikers van het pand.

 Service en onderhoud

End-to-end support en regelmatig onderhoud van de glazen constructies, comfortventilatie en rook- en warmteafvoersystemen.

 

meer informatie kunt u terugvinden op onze nieuwe website www.veluxcommercial.nl