Cox Geelen Prefab luchtwarmtepompkap al veelvuldig toegepast in praktijk

Artikel delen

Het idee om de split-unit of monoblock van de luchtwarmtepomp op het dak te plaatsen stamt al uit 2013. Geboren uit plaatsgebrek en geluidsoverlast gingen producenten op zoek naar een oplossing om deze daar vervolgens mooi weg te werken. Al snel kwamen ze terecht bij dé producent van Prefab schoorstenen, Cox Geelen.

Zwart, oranje, grijs u mag het bepalen. De opstand kan in alle hellingshoeken geleverd worden, alsook voor plat dak, in nok en wolfseind uitvoering.

Een groot afnemer is bijvoorbeeld VolkerWessels waarbij in het concept MorgenWonen de warmtepompkap een belangrijke rol speelt. Tot onze klantenkring behoren verder de gerenommeerde producenten van warmtepompen en airconditioning. De warmtepompkappen worden op vraag bij Cox Geelen in huis ontworpen en geproduceerd. De kap dient immers perfect te passen om de buitenunit van de warmtepomp om de maximale geluidsreductie te bewerkstelligen.

Standaard is er een waterafvoer (condens/smelt) en een doorvoer voor koudemiddelleidingen en zonnepaneelkabels voorzien. Verder kan er optioneel gekozen worden om de kap ook te gebruiken voor MV, WTW aan/afvoer en rioolontspanning.

Al met al een totaaloplossing en een reeds bewezen concept om de split-unit/monoblock veilig op het dak te plaatsen.