DACH+HOLZ International 2022 in juli: kennisoverdracht en ervaringsgerichte aanpak vanuit Keulen

Artikel delen

DACH+HOLZ International 2022 vindt plaats van 5 t/m 8 juli in Keulen. Met het eenmalige uitstel naar de zomer wordt het ontmoetingspunt voor dakdekkers, timmerlieden en loodgieters een branche-event met veel nieuwe hoogtepunten en een nog meer belevingsgerichte aanpak.


“De datum in juli maakt niet alleen een betrouwbaardere planning voor alle deelnemers aan de beurs mogelijk, maar biedt ook nieuwe kansen, zoals extra actiegebieden voor exposanten in de openluchtzones en een zomerprogramma met een groot wow-effect”, aldus beursdirecteur Robert Schuster. “Zelfs in juli zal DACH+HOLZ International in 2022 het grootste industriële hoogtepunt van Duitsland blijven.”

Europa’s beste ontmoeting in Keulen

Ook het Europees Kampioenschap Houtbouw is uitgesteld en zal in juli plaatsvinden, parallel aan de vakbeurs. In hal 7 kunnen de beursbezoekers het jonge talent van Europa live aan het werk zien en hun favoriete team aanmoedigen. Timmerlieden maken complexe modellen van dakconstructies en demonstreren specialistisch houtwerk. De kandidaten hebben 22 uur voor alles, van planning tot en met oplevering van het model: van dinsdagochtend 5 juli tot donderdagavond 7 juli. Als hoogtepunt van DACH+HOLZ International worden op vrijdag 8 juli de Europese kampioenen gekroond.

Nieuw: STIHL Timbersports Show

De beursbezoekers kunnen zich ook verheugen op een ander spectaculair evenement: de STIHL Timbersports Show vindt plaats op de vier dagen van de beurs in de openluchtzones. In verschillende disciplines strijden atleten op hoog sportief niveau tegen elkaar en tonen ze hun kunnen met vlijmscherpe bijlen, handzagen en motorzagen. Naast kracht zijn ook precisie en de juiste technieken cruciaal voor de demonstraties. Wie de handen uit de mouwen wil steken en zelf zaagtechnieken wil uitproberen, mag het zagen van het publiek ter plaatse niet missen.


Ondersteunend programma: netwerken is topprioriteit

DACH+HOLZ International brengt alle belangrijke spelers in de industrie samen voor grootschalige netwerken. Het forum richt zich op elke beursdag op een ander belangrijk onderwerp: terwijl jong talent, influencers en ondernemers op 5 juli hun ideeën over de toekomst van hun vak delen, zal het forum de invloedrijke vrouwen in de de dak- en timmerbedrijven en hun succesverhalen op 6 juli. Op de donderdag van de vakbeurs, 7 juli, staan ​​de presentaties en discussies in het teken van technologie, digitalisering en innovaties in de sector. Onderwerpen met betrekking tot hout als bouwmateriaal en de toekomst van de bouw staan ​​centraal op vrijdag 8 juli, wanneer experts de kansen en risico’s van klimaatverandering voor individuele bedrijven in de handel uitleggen en hoe de gevolgen kunnen worden beheerst. Praktische tips en succesvolle voorbeelden uit de handel ronden het forumprogramma af. Daarnaast nodigt DACH+HOLZ International bezoekers uit voor een grote netwerkavond op donderdag 7 juli.

Interactieve show van BG BAU: “Met een koel hoofd naar boven”

Ook de gezamenlijke stand van BG BAU (wettelijke bouwverzekering), de ZVDH (centrale vereniging van Duitse dakdekkers) en Holzbau Deutschland (vereniging van Duitse timmerlieden) zal veel interactie bieden. Hier kunnen beursbezoekers de wereld van gezondheid en veiligheid op het werk uit de eerste hand ervaren – op een bouwplaats met een gebouw, steiger en kraan. Op locatie wordt veiligheid op het werk gedemonstreerd aan de hand van diverse gevaarlijke situaties en praktijkgerichte oplossingen. “Met een koel hoofd naar boven” is het motto. BG BAU en haar partners laten zien hoe voormontage op de grond kan helpen ongevallen door vallen te voorkomen: van prefabricage van dakelementen aan de montagelijn tot plaatsing op het huis met behulp van de kraan. Dankzij VR-brillen.

Uitspraken over de zomereditie van DACH+HOLZ International 2022

“We kijken uit naar de zomereditie van DACH+HOLZ International. Samen met onze exposanten, verenigingen en partners zorgen we voor een bijzonder boeiend programma met een sterke ervaringsgerichte aanpak. Nergens anders kun je in een informele sfeer van gedachten wisselen, een breder perspectief krijgen en tegelijkertijd nieuwe ervaringen opdoen via een kleurrijk ondersteunend programma. Dit uitgebreide aanbod is begin juli verkrijgbaar bij DACH+HOLZ – een goede reden voor ondernemers om dit jaar hun zakenreis naar Keulen te wijzigen!” Robert Schuster, directeur internationale handelsbeurzen DACH+HOLZ 

“We zijn klaar voor de zomer en ook voor de beurs! Eindelijk kunnen we weer face to face met mensen praten, materialen aanraken en apparaten uitproberen. Dat ontbrak helaas, en hier zal DACH+HOLZ International in Keulen laten zien wat het kan: gelijkgestemde mensen samenbrengen, innovaties presenteren die inspelen op actuele thema’s zoals klimaatbescherming, gezondheid en veiligheid op het werk en groen bouwen. Kortom: zorg voor een goede sfeer, maar breng tegelijkertijd de nodige kennis over zodat onze dakdekkers morgen nog veiliger kunnen werken en op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de sector. Ik kijk ernaar uit u te verwelkomen op onze gezamenlijke stand!”ZVDH-voorzitter Dirk Bollwerk

“Ik ben verheugd om deze zomer eindelijk weer live te ontmoeten met collega’s en zakenpartners. Bouwen met hout ontwikkelt zich snel. Onderzoek en ontwikkeling hebben een beslissende rol gespeeld in de positieve trend naar bouwen met hout. Als de centrale branchebijeenkomst heeft DACH+ HOLZ International is bij uitstek geschikt om ontwikkelingen te bespreken, kennis te delen en nieuwe producten te presenteren. Zoveel expertise geconcentreerd op één plek vind je zelden. Wees erbij als jonge timmerlieden uit heel Europa meedoen aan het EK dit jaar! Dit van dichtbij meemaken is altijd een spektakel op zich.” Peter Aicher, voorzitter van Holzbau Deutschland

DACH+HOLZ International 2022 vindt plaats van 5 t/m 8 juli in het expositiecentrum van Keulen. Meer informatie en registratie voor bezoek aan de beurs is beschikbaar op www.dach-holz.com De digitale standhouderslijst en de ticketshop staan ​​vanaf inmiddels op de website.