Dak van het Jaar 2023 in Nijkerk uitgereikt

Artikel delen

En weer was het hart van Holland in Nijkerk het middelpunt van de prijs der prijzen van Daken minnend Nederland. Afgelopen vrijdag 15 maart werd in een mooie professioneel georganiseerde ambiance het Dak van het jaar 2023 gekozen voor de categorie hellend- en plat dak.

Ruim 325 dak gerelateerde medewerkers van producenten, dakdekkersbedrijven, hoveniers en overkoepelende organisaties met een enkele ontwerper of architect zagen dat in de categorie Hellend de renovatie van de St.Jan kathedraal won en in het platte dak het project Neuron te Eindhoven met de eerste prijs ervandoor ging.

Voor de tweede maal won leidekker Jobse uit Middelburg, samen met aannemer Nico de Bond binnen de categorie Hellend dak de prijs. Vorig jaar won hij de prijs met de Volharding van Artis in Amsterdam. Nu was de kathedraal van Den Bosch aan de beurt.

Met afwisseling van het mooie diner werd ook de eeuwige roem, de Dak of Fame uitgereikt aan Edwin van Dijk, die zich breed ingezet heeft voor de EPDM sector en vele jaren vanuit SealEco. Bert de Bruin werd beloond voor zijn werkzaamheden binnen de opleidingssector van de dakensector, als laatste werkzaam voor Boko.

Het spektakelstuk van de avond was uiteraard de uitreiking van de categorie Dak van het Jaar 2023 plat dak. Van de 13 prachtige nominaties werd deze keer de prijs door dakdekkersbedrijf GR8Roofs in ontvangst genomen voor de renovatie van Neuron TU te Eindhoven.

De jury wordt bedankt

In tegenstelling tot andere jaren ging de prijs dit keer naar de renovatie van een traditioneel dak met vanuit de hoeveelheid lichtinval (Velux Commercial) vele ingewikkelde details, dit keer zonder speciale multifunctionele dakinvulling. Het renovatie dak is voorzien van een moderne eendaagse POCB Apax van Soprema. De na-isolatie kwam van PIR fabrikant Unilin en de opdrachtgever is de TU Eindhoven.

Laplace, het voormalige Rekencentrum van de Technische Universiteit Eindhoven, is getransformeerd tot een campusbreed ‘Education Center’, met een eigen plek voor het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI). Het gebouw is voor de TU/e zowel architectonisch als cultuurhistorisch van waarde.

Met na afloop nog een tweetal optredens en afsluitend muziekgeweld is tot in de late uurtjes feest gevierd. Het bleef lang onrustig in het Hart van Holland….te Nijkerk.
Dank aan de organisatie Lindeman Events met de Jury en al de sponsoren die er weer, samen met hun relaties een mooie avond van hebben gemaakt.  Volgend jaar Dak  van het Jaar 2024 met wederom alle nominaties van dit jaar!


Top 3 van alle genomineerden