De voordelen van aluminium dakrandbeveiliging

Artikel delen

Het gemak van de Roval-RoofGuard®

Hoe zorg je ervoor dat je veilig op het dak kunt werken en dan met name op daken die af en toe betreden moeten worden? Roval Aluminium heeft hiervoor speciaal de Roval-RoofGuard® ontwikkeld. Deze aluminium dakrandbeveiliging is licht van gewicht en geschikt voor platte en licht hellende daken tot een hellingsgraad van 10. Deze dakrandbeveiliging is een ‘slim’ systeem dat modulair is opgebouwd en geschikt voor situaties, waarin het dak af en toe betreden moet worden.

De praktische toegevoegde waarde van de modulaire constructie is dat de RoofGuard® hiermee op alle grootte van het dak is aan te passen. Als dakrandbeveiliging, maar ook om risicovolle zones op het dak af te schermen, zoals lichtkoepels en -straten, voorzieningen voor airco-installaties en nutsinstallaties. De RoofGuard® wordt eenvoudigweg rondom deze zones geplaatst, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd. Dat gebeurt razendsnel, omdat de RoofGuard® dankzij het lichte aluminium eenvoudig is te monteren. De veiligheid van de constructie is verankerd in de certificering conform EN 13374, klasse A.

Samenstelling

Het modulaire dakrandbeveiligingssysteem bestaat uit enkele belangrijke onderdelen, zoals de aluminium staanders. Hieraan worden in een handomdraai de twee aluminium leuningen bevestigd.

Deze staanders vallen in de oersterke, door Roval zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet. Vanuit deze koppelvoet lopen de aluminium liggers dwars, iets boven het dakoppervlak rechtstreeks in de contragewichten. Deze contragewichten, die van gerecycled kunststof zijn vervaardigd, bieden – zoals de naam al aangeeft – tegenwicht aan het systeem. Hierdoor kan de Roval-RoofGuard® niet onder normale omstandigheden kantelen.  Het hele systeem is hierdoor sterk en stabiel. Bovendien is het ook nog eens duurzaam. Niet alleen dankzij de toepassing van gerecycled kunststof voor de contragewichten, maar ook dankzij het onderhoudsarme karakter van de aluminium onderdelen.

 

 

Ledverlichting als extra veiligheidsoptie

Voor wie verwacht ook bij duisternis op de Roval Roof-Guard® te moeten vertrouwen, kan de plint worden uitgerust met ledverlichting. Een hele praktische optie, die eenvoudig is toe te passen.

Documentatie

Van de het nieuwe systeem is uitgebreide documentatie beschikbaar. Een leaflet voor een vluchtige blik of de uitgebreide brochure, waarin alle technische gegevens omschreven staan. Meer weten over de Roval-RoofGuard®? Neem dan contact op met Roval Aluminium.