Een veilige dakafdichting voor dakvlakken en detailleringen

Artikel delen

Van kleine eengezinswoningen tot grote industriële gebouwen en beschermde kathedralen, van kelder-tot dakafdichtingen van hout tot beton daarmee is het familiebedrijf Remmers al jaren innovatief aan de gang en levert duurzame bouwproducten. Zij zijn tevens goed thuis in nationale en internationale normen en richtlijnen. De deskundigheid die men decennialang heeft opgebouwd wordt gebruikt om uitvoerende klanten bij hun werk te ondersteunen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Remmers zich nu inmiddels ook toelegt op materialen die geschikt zijn voor het afdichten van platte daken.

Met MB PUReactive introduceert het bedrijf een duurzame oplossing in de wereld van vloeibare dakbedekkingen. Een snel, effectief en bovendien zeer brandveilige alternatief voor traditionele dakbedekkingen en afdichtingen. Als PU-hybrid product, combineert MB PUReactive het beste van verschillende werelden.

Het MB PUReactive-systeem is dankzij de uitstekende hechting en verwerking zeer interessant als alternatief voor de traditionele dakbedekkingsmaterialen waarbij het product als extra voordeel ook nog dampopen is. Deze dakbedekking kan daardoor direct op nagenoeg alle (dak)materialen toegepast worden, zonder gebruik te maken van openvuur. In de randzone en opgaand werk kan de waterdichting daardoor vanuit brandveilige detaillering, conform NEN 6050 goed worden gepast in combinatie met diverse traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals bitumen en kunststoffen. Doordat er een laagdikte wordt opgebouwd van minimaal 2,2 mm heeft het ook in detailoplossingen een verwachte levensduur van ca. 25 jaar.

Door het lage gewicht van 3.0/3.7 kg/m2 kan het goed gebruikt worden in de renovatiesector indien de daken een extra belasting van de traditionele bitumen als overlaging niet meer kunnen veroorloven. Ook de toepassing op daken binnen de chemiesector, waarbij de daken met veel dakdoorbrekingen ingewerkt moeten worden kunnen daardoor prijstechnisch interessanter zijn om met dit materiaal te renoveren of vanuit de nieuwbouw te ontwerpen.

Remmers heeft haar product MB PUReactive volledig reukloos gemaakt (zonder oplosmiddel) waardoor vanuit de verwerking het plezierig is om mee te werken. Ook het schoonmaken van de materialen is met alleen water afdoende. Het product MB PUReactive kan zowel gespoten als ook handmatig  met de roller verwerkt worden en wordt voorzien van een wapening.  Het product is gecertificeerd volgens de ETA en heeft alle Broof testen ondergaan.

Het gebruik van automatische spuitapparatuur voor het aanbrengen van vloeibare afdichtingen kan de efficiëntie op het dak aanzienlijk verhogen! Het zorgt voor een kosteneffectief en snelle verwerking (tot 150 m²/u) als alternatief voor traditionele baanvormige dakafdichtingen.

Schrijf je gratis in voor de live demonstratiedag op 22 of 23 april!

Wilt u de verwerking van MB PUReactive in de praktijk zien? Tijdens de demodag op maandag 22 april in Apeldoorn zullen onze roofing experten de verschillende applicatiemethoden uitvoerig tonen. Van het vakkundig verspuiten tot het naadloos handmatig aanbrengen, onze live demonstraties bieden een unieke gelegenheid om de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van MB PUReactive te ervaren. Schrijf je nu in en kom ontdekken waarom MB PUReactive de ultieme keuze is voor jouw dakprojecten.

De live demonstraties starten elk uur vanaf 14:00 uur. Dat betekent dat je op elk gewenst moment kunt binnenlopen. De laatste demonstratie start om 17u00. Bezoek https://link.remmers.com/demoroofnl, en meld je gratis aan!
De live demonstraties starten elk uur vanaf 14:00 uur. Dat betekent dat je op elk gewenst moment kunt binnenlopen. De laatste demonstratie start om 17u00. Scan de QR-code of
bezoek: https://link.remmers.com/demoroofnl, en meld je gratis aan! Een dag later is de demonstratie in ons buurland te Grobbendonk, nabij Antwerpen.