Eenvoudig een overstek bij dakrenovatie

Artikel delen

Bij dakrenovatie is het maken van een overstek nog vaak maatwerk. Daarbij is het een hele uitdaging om een effectieve overstek te maken die voldoende constructief is. De Unidek Overstekbeugel biedt een standaard oplossing voor het maken een solide overstek tot wel 45 cm.

Eenvoudig en ingenieus

Het ontwerp van de Unidek Overstekbeugel lijkt relatief eenvoudig, maar is zeer ingenieus. De beugel is geperforeerd zodat deze gemakkelijk en stevig vast te schroeven is. Vanwege de unieke vorm is het mogelijk om direct een regelwerk aan te brengen voor een fraaie dakvoetaftimmering. Het ontwerp is verder afgestemd op de toe te passen afschuifregel, zodat ook de afschuifkrachten kunnen worden opgevangen. Na het plaatsen van de beugels is het eenvoudig om de dakelementen erop te monteren. Het overstek wordt dan al direct zichtbaar. Door een slimme constructie in combinatie met een gootplank is het overstek bovendien normaal belastbaar en zelfs beloopbaar.

Klaar voor de toekomst

De Unidek Overstekbeugel maakt het mogelijk om voordelig een compleet dak mét overstek te renoveren. De beugel is namelijk speciaal ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie. Dit zijn budgetvriendelijke dakelementen en bovendien erg populair omdat ze makkelijk beloopbaar en snel te verwerken zijn. Voor de bewoners wordt de overlast tot een minimum beperkt omdat er niet binnen in de woning gewerkt hoeft te worden. Dat betekent geen rommel en meer comfort tijdens de renovatie. Mocht in de toekomst ook de buitengevel worden geïsoleerd, dan biedt het overstek direct deze mogelijkheid. Er hoeven dan geen extra voorzieningen te worden getroffen aan de dakzijde. Klaar voor de toekomst dus.

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen op basis van het milieusparende isolatiemateriaal EPS. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., is onderdeel van de Kingspan Group.

Kingspan Unidek
www.unidekdakelementen.nl