Eindeloos mogelijkheden aluminium dakranden

Artikel delen

Aluminium is een van de belangrijkste bouwmaterialen van deze tijd. Het is niet verwonderlijk dat de aluminium dakranden van Roval Aluminium zo veelvuldig worden toegepast in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het ligt echter niet alleen aan het materiaal aluminium dat, eenmaal in de kringloop, voortdurend recyclebaar is. Er zijn veel meer redenen waarom aannemers, opdrachtgevers en architecten voor de aluminium dakranden van Roval kiezen. Natuurlijk, duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het onderhoudsarme aluminium. Er zijn ook praktische voordelen.

Totaalleverancier

Niet minder belangrijk dan duurzaamheid is dat diezelfde aannemers, opdrachtgevers en architecten te maken hebben met een totaalleverancier. Een van de aspecten van dat totaalleverancierschap is het enorme uitgebreide assortiment aluminium dakranden. Het aanbod varieert van standaarddaktrimmen tot architectonische dakranden. Bij de laatste groep gaat het ook om een veelheid aan verschillende modellen, waardoor er altijd wel een aluminium dakrand is die bij het ontwerp van de architect past.

Een van de architectonische dakranden is de immer populaire Roval-Kraal®, die in de afmetingen 26×40, 38×45, 45×50 en 60×50 mm leverbaar is. De Roval-Kraal® wordt veelvuldig toegepast in particuliere woningbouw. Het ronde vooraanzicht is een verwijzing naar de o zo bekende kraallijst van weleer. Daarom zie je ze vaak terug in retrowoningen, die gebouwd zijn in de stijl van de jaren dertig van de vorige eeuw. Je ziet de Roval-Kraal® echter ook terug in moderne ontwerpen. De Roval-Solotrim® is ook leverbaar in een kraaluitvoering. Deze enkelvoudige dakrand is geschikt voor bitumen en kunststof dakbedekking. De dakrand is voorzien van een EPDM-afdichtingsband en standaard van bevestigingsgaten. Met de signatuur van Roval als totaalleverancier!

Kleuren

Ook voor de standaardaluminiumdakranden zijn er bijzonder veel mogelijkheden. Zo kan Roval voor de 60×64-variant van de standaardaluminiumdakrand diverse Ral-kleuren direct uit voorraad leveren. De voorraad Ral-kleuren van de Roval-Standaard bestaat uit 7016, 7021, 7037, 7039, 8019, 9001, 9005, 9006 en 9010. Ook voor de aluminium dakrand Roval-Classic PLUS® 60×60 mm-uitvoering zijn – naast de blank geanodiseerde versie – diverse Ral-kleuren uit voorraad leverbaar. Het gaat hier om de Ral-kleuren 7016 en 9005.Het totaalleverancierschap gaat verder. Roval Aluminium levert alle aluminium dakranden desgewenst inclusief boorgaten, bevestigingsmiddelen, hoekstukken en verbindingsplaatjes. Het is op de bouwplaats dan alleen nog maar een kwestie van monteren. Dat werkt sneller en het is tijd- en kostenbesparend.