EUROFAST INTRODUCEERT EPD’S VOOR PLAT DAK & WAND

Artikel delen

Is duurzaamheid ook een onderwerp op jouw agenda? Zorg dan dat je met partners samenwerkt die dezelfde toewijding hebben op dit gebied en jou kunnen helpen om bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Eurofast introduceert nu EPD’s (milieuproductverklaringen) voor hun Plat Dak en het Dak & Wand bevestigingsassortiment en valideert daarmee haar inzet op het gebied van duurzaamheid en de lange levensduur van hun producten.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. Het vervullen van de behoeften van de huidige generaties zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen krijgt met de dag meer aandacht. De wereld verandert en de vraag naar informatie over producten en de invloed ervan op het milieu neemt dan ook met de dag toe.

Een EPD is een objectief rapport dat communiceert waar een product van gemaakt is en biedt jou waardevolle informatie over de milieu-impact van een Eurofast-product gedurendede gehele levenscyclus.

Eurofast heeft EPD’s voor de volgende 2 productassortimenten (gebaseerd op de European Assessment Documents (EAD’s):
505/2023: Eurofast bevestigingsmiddelen voor het bevestigen van Plat Dak

506/2023: Eurofast bevestigingsmiddelen voor sandwichpanelen, metalen profielen en platen


Door middel van de EPD informeert Eurofast met belanghebbenden over de milieu-impact van een product.
Eurofast demonstreert onder andere met deze verklaring hun toewijding aan duurzaamheid. Bovendien stellen zij op deze manier hun klanten ook in staat een weloverwogen beslissingen te nemen over de producten die zij gebruiken om duurzaamheid te bevorderen.

Welke voordelen bieden de EPD’s van Eurofast voor haar klanten en partners:

inzicht krijgen in de duurzaamheidsprestaties van Eurofastproducten;

voldoen aan regelgevingen en aan groene bouwcriteria zoals LEED en BREEAM;

ondersteunen van eigen duurzaamheidsdoelstellingen middels Eurofastproducten;

communiceren van (gevalideerde) inzet op duurzaamheid naar stakeholders.

Kortom, deze EPDs stellen klanten in staat om milieubewuste keuzes te maken en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Download de Eurofast EPD’s op: Eurofastgroup/downloads/ 

Voor eventuele aanvullende vragen met betrekking tot de EPD’s kan je contact opnemen met het Eurofast team door een e-mail te sturen naar: sales@eurofastgroup.com.