Fabrikanten van bitumendakbanen bundelen krachten

Artikel delen

De brancheverenigingen Probasys Benelux en Bitubel zijn gefuseerd tot één nieuwe vereniging voor de gehele Benelux. Sinds 1 januari 2019 zijn de belangen van de fabrikanten gebundeld onder de naam ProBitumen Benelux. De fusie moet leiden tot meer daadkracht onder andere door het delen van kennis.

De vereniging wordt gevormd door de lokale werkmaatschappijen van De Boer Waterproofing, Icopal, IKO, Derbigum, Soprema en Wédéflex. Deze leden behoren tot de grootste spelers op het gebied van bitumendakbanen en bedienen veruit het grootste deel van de Nederlandse en de Belgische markt. De voormalig directeur van Probasys Benelux, Peter Ligthart, is ook directeur van de nieuwe vereniging. Dirk Theuns is uit de leden gekozen tot voorzitter. ProBitumen Benelux is gevestigd in Rotterdam.

Het dak is bitumen

Hoewel de vereniging zich richt op meer uniformiteit in de gehele Benelux blijft er nadrukkelijk aandacht voor de lokale verschillen. De slogan ‘Het dak is bitumen’, die voornamelijk door Bitubel werd gebruikt, zal ook in de toekomstige uitingen van ProBitumen worden gebruikt. Probasys Benelux is de voormalige branchevereniging van fabrikanten en leveranciers van flexibele bitumendakbanen voor de Nederlandse markt. De vereniging is als Venedak opgericht in 1962. Bitubel is de voormalige branchevereniging van Belgische fabrikanten van bitumen dakbanen. Bitubel is opgericht in 1991.