Flamco wint met FlexTherm Eco de Best Innovation Award 2019

Artikel delen

Flamco heeft de Best Innovation Award 2019 gewonnen voor de FlexTherm Eco, een zeer efficiënt thermisch laadstation voor warm tapwater. De jury noemt het toestel niet alleen zeer innovatief maar ook ultracompact en met ontwikkelingspotentieel voor de toekomst. De prijs werd gisteren uitgereikt op de eerste beursdag van Duurzaam Verwarmd (Vijfhuizen).

De nieuwe branche-onderscheiding is vorig jaar ingesteld om oplossingen die de energietransitie vergt te stimuleren. Flamco introduceerde de FlexTherm Eco deze maand als oplossing om met name woningen zonder gasaansluiting van voldoende warm tapwater te voorzien. Het toestel zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening.

Zeer innovatief en veelbelovend

Een onafhankelijke vakjury heeft uit 14 inzendingen Flamco als winnaar gekozen. Deze jury bestond uit Paul Smorenburg (Techniek Nederland), Henry Kruiper (NVKL) en Jaap de Knegt (DHPA). De jury oordeelde als volgt: “De FlexThermo Eco is een zeer innovatieve thermische batterij, die oneindig vaak kan op- en ontladen zonder dat dit ten koste gaat van het rendement. Zeer in zijn voordeel sprekend is de ultracompacte uitvoering van de FlexTerm Eco die wordt geleverd in drie modellen met eenzelfde vermogen van CW5. De batterij is bovendien zeer eenvoudig te installeren en onderhoudsarm. De jury ziet ook nog doorontwikkelingspotentieel als deze batterij in de toekomst ook kan worden opgeladen door watergevoerde opwekkers zoals warmtepompen.”

Voor meer informatie over de FlexTherm Eco kunt u terecht bij: Robbert Schimmel, Area Supervisor Marketing Communication, tel. M +31 6 20 15 62 08 of robbert.schimmel@flamcogroup.com
www.flamcogroup.com