Muurafdekkers:
De architectuur in de woningbouw neemt een steeds belangrijkere rol in. Waar vroeger hoogwaardige architectuur uitsluitend bestemd was voor particuliere woningbouw, heeft de sociale woningbouw wat dat betreft een behoorlijke inhaalslag geleverd. Voor een fraaie platdak- en/of balkonafwerking heeft Roval Aluminium een uitgebreid assortiment van muurafdekkers. Naast diverse standaardmodellen bieden zij ook maatwerk oplossingen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid geoutilleerde afdeling voor plaat- en zetwerk, waar innovatieve oplossingen geheel op maat en naar uw ontwerp gemaakt kunnen worden.

Klangen systeem:
Met het klangensysteem, wat zelf is ontwikkeld en geproduceerd wordt door Roval, wordt  de ontwerper ondersteund die met het muurafdeksysteem werkt.De bevestigingsklang zorgt ervoor dat de muurafdekker op uiterst eenvoudige wijze wordt gemonteerd en – indien nodig – gedemonteerd, dankzij de speciale rvs-‘klik’veer. De klang wordt blind bevestigd en heeft een aantal verborgen eigenschappen, waarvan je het resultaat echter wél goed ziet. Zo wordt de muurafdekker door de bevestigingsklang mooi strak en glad gehouden, zodat de esthetische eigenschappen van de muurafdekker volledig tot hun recht komen.

Samenstelling
Het klangensysteem wordt op de muur geschroefd en het uiteinde is voorzien van de rvs-klikveer. Voor de bevestiging wordt de aluminium muurafdekker hier eenvoudigweg overheen gedrukt, zonder dat er hoeft te worden geboord of geschroefd. De volledige bevestiging wordt geheel aan het oog onttrokken. De voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband voorkomt inwateren en zorgt tegelijkertijd voor een goede demping. De combinatie van bevestigingsklang en muurafdekker én het voorkomen van inwateren hebben als bijkomend voordeel dat het muurafdeksysteem aan duurzaamheid wint. Dit maakt het systeem beter geschikt voor hergebruik en verlaagt de bouwkosten.

Meer informatie:  http://www.roval.nl/producten/7/Muurafdeksystemen