Geavanceerde beglazing

Artikel delen

Glazen gevels die een groot oppervlak beslaan, vereisen geavanceerd glas, dat zoveel mogelijk daglicht in het gebouw laat en tegelijkertijd ook de impact op het binnenklimaat zo beperkt mogelijk houdt. De zonwerende beglazingen Stopray Vision-52 en Stopray Vision-62, evenals de hardbare versies Stopray Vision-52T en Stopray Vision-62T, zijn nieuwe AGC-producten, die zijn uitgerust met een verbeterde technologie.

Gevels die een groot oppervlak beslaan, vereisen neutraal en zeer geavanceerd glas met een eigentijds uiterlijk

Ze zijn zeer selectief, dankzij hun dubbele zilveren coating, waardoor ze goede bescherming bieden tegen warmte en zonlicht. De zontoetredingsfactor is 33% (Stopray Vision-62) en 27% (Stopray Vision-52). Ook laten ze respectievelijk 62% en 52% zichtbaar licht door, waarmee ze op een effectieve manier het daglicht benutten om het hele jaar te zorgen voor ruimten die baden in het licht. Met een isolatiewaarde (Ug) van slechts 1,0 W/(m2K) biedt deze beglazing een goede bescherming tegen lage temperaturen, wat verwarmingskosten verlaagt en daarmee ook het milieu ontziet.

De hardbare versies kunnen worden gebogen en behalen nog hogere waarden dankzij de toepassing van zeefdruk en andere technieken. Het grootste voordeel voor toepassingen in hoogwaardige architectuur is echter dat de producten eenvoudig naast elkaar in dezelfde gevel kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld in een combinatie van vlak en gebogen glas. Dit is mogelijk doordat ze hetzelfde kleurneutrale uiterlijk en dezelfde kleurstabiliteit hebben, ook vanuit een hoek bekeken.

AGC
www.agcnederland.nl