Gevel als een regenboog in Singapore

Artikel delen

Deze school in Singapore ziet eruit alsof hij is gemaakt van reusachtige regenboogkleurige lollystokjes. De kleurrijke volumes van het gebouw buigen zich in tal van bochten en vormen een royale, veelzijdige binnenplaats.

Het project is een uitbreiding van de Nanyang Primary School en kinderopvang. De campus is omgeven door een heuvelachtig landschap die de indeling van de nieuwe gebouwen bepaalden. Het team bracht de nieuwe bouwvolumes parallel aan de helling op de heuvel en loodrecht op Coronation Road, waardoor een grote uitnodigende centrale vallei ontstond.

De gevels zijn strategisch geplaatst zodat ze zich vormen om het midden van de campus. Hier bevindt zich een grote aangelegde trap. De trap biedt gemakkelijke toegang tot de ‘heuveltop’ en de klaslokalen en integreert een klein amfitheater voor activiteiten in de buitenlucht.

Het rijke, dromerige exterieur gedomineerd door horizontale strepen creƫert een speelse omgeving die kinderen in staat stelt actieve deelnemers en beheerders van de gemeenschappelijke ruimte van de school te zijn.

Bron + beeld: Fubiz