Herman Schutte nieuwe Managing Director BMI Benelux

Artikel delen

Herman Schutte is met ingang van 1 januari 2023 benoemd tot Managing Director van BMI Benelux. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de strategische richting van BMI Benelux in de komende jaren.

Schutte heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Dakenbranche. De afgelopen 3 jaar heeft hij als Managing Director Components bij BMI Group een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van de winstgevende groei van de BMI components bedrijven wereldwijd. Daarvoor was hij 17 jaar werkzaam binnen BMI Group, waarin hij verschillende rollen heeft vervuld zowel in de Benelux als Pan-Europees. Zijn brede ervaring stelt hem in staat om BMI Benelux optimaal te begeleiden in de huidige digitale transformatie. Herman Schutte volgt in deze functie Bert de Ru op die als commissaris betrokken blijft bij BMI in de Benelux en namens BMI actief lid blijft van verschillende brancheorganisaties.

Klanttevredenheid en digitale transformatie.
Herman Schutte heeft grote plannen met de BMI Benelux organisatie. “Als eerste moet de tevredenheid van onze klanten verder omhoog. Het op tijd leveren van volledige daksystemen moet centraal staan. Daarvoor is onze digitale transformatie een belangrijk speerpunt. We zijn 5 jaar geleden samengegaan: Icopal en Monier. Nog steeds hebben wij een veelheid van systemen en bedrijfsprocessen. Dat gaat dit jaar veranderen. In mei 2023 ronden wij ons zogeheten 2One project af: we gaan dan verder onder één nieuwe bedrijfsnaam, met één nieuw ERP platform en één standaard datastructuur voor al onze productgroepen en diensten. Dat alles in het belang van onze klanten”.

Over BMI Group
BMI Group is in 2017 ontstaan door de samenvoeging van Braas Monier (dakpannen) en Icopal (bitumen en kunststof dakbanen). Met deze fusie is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa ontstaan. Met enorme toewijding en expertise van het hele team wil BMI altijd op het allerhoogste niveau presteren en inspireren. Of het nu om hellende of platte daken gaat, elk dak wordt gezien als een daksysteem waarvoor alleen het beste goed genoeg is. BMI bundelt niet alleen haar producten, maar ook haar krachten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Het assortiment omvat onder meer bitumen en kunststof dakbedekkingen, keramische en betonnen dakpannen, lichtgewicht stalen dakpanelementen en technisch advies. BMI Group heeft een hoofdkantoor in Reading (UK) en heeft ca. 9.600 medewerkers in meer dan 40 landen wereldwijd.