Huis in het bos, loungen op het groendak

Artikel delen

Het Braziliaanse bureau MF + Arquitetos ontwierp een schitterend huis in een bosrijke omgeving. De eyecatcher: een lounge ruimte op het grote groendak. Casa Spain – zoals het huis heet – ligt in een weelderig groen bos net buiten Madrid. Het ontwerp sluit naadloos aan bij haar omgeving.

Hoewel het prachtige gezinsverblijf zich in een bos bevindt, is het huisontwerp geïnspireerd op de wens van de huiseigenaar om een ​​licht en luchtig strandhuis te creëren. Licht en luchtig is het zeker, maar dan zonder het ruizen van de zee. Het huis maakt veel gebruik van hout en andere natuurlijke bouwmaterialen.

Gebruikmakend van de natuurlijke omgeving, kozen de ontwerpers ervoor een organisch volume te creëren dat bestaat uit glas, steen, hout en beton. Het huis bestaat uit twee overlappende en loodrechte volumes. Beide niveaus van het huis beschikken over met hout beklede dakranden en panelen die dienen als zonwering en zorgen voor een natuurlijke ventilatie.

Het huis ligt op een kleine heuvel met een uitgestrekt stenen platform. Grote kamerhoge glazen panelen openen naar buiten en zorgen voor voldoende natuurlijk licht. De bovenste verdieping grenst aan een spectaculair groendak dat omgeven is met bladeren. Inclusief een grote eettafel, loungeruimte, vuurplaats en inheemse vegetatie, is deze ruimte op het buitenterras de kern van het ontwerp van het huis.

Bron: World Architecture Beeld: MF+ Arquitetos