Impressie van de Rotterdamse Dakendagen en NDP werksessie

Artikel delen

Ze zijn voorbij de Rotterdamse Dakendagen versie 2024. Ruim een week stonden de Multifunctionele daken in het teken van o.a. de muziekwandeling ‘Over de Bogen’, straks met 2 km lengte tot het langste Dakpark van Europa als Hofbogen wordt getransformeerd.

Stadspark Hofbogen

De Rotterdamse Dakendagen zelf concentreerde zich op een lang weekend van 23 t/m zondag 26 mei tot het hoppen van ‘dak naar dak’ met Specials zoals Film theater, concert en meer als Multifunctioneel Gebruikdak.

Las Palmas

Uiteraard op vrijdag de jaarlijkse Rethink Rooftop op het dak van Las Palmas. Een dagprogramma voor internationale professionals en studenten met lunch op het dak.

Francine Houben, Mecanoo architecten

Spreker Francine Houben, onze vermaarde internationale architect van het bureau Mecanoo gaf aan dat zij zich o.a. gaat inzetten om ook de Rotterdamse Dijkendagen te gaan organiseren, een nieuw thema in de Maasstad vanwege de opwarming van de aarde. Verder kwamen aan het woord Beatrice Galilee uit New York van The World Around en Emiel Arends stedenbouwkundige van Rotterdam en Amsterdam, samen met de wethouder van Rotterdam Chantal Zeegers.

Las Palmas

Onder leiding van Leon van Geest, bezielend Director, Moderator en speaker van deze Rotterdamse Dakendagen werden beide sessies met ochtend programma Optoppen en de architecten middag aan elkaar verbonden.

‘Over de Bogen’, straks, met zijn 2 km lengte het langste dakpark van Europa

Ook programma manager van het NDP Irene Poortinga heeft aan het internationale gezelschap aangegeven waar het Nationaal Dakenplan voor staat en waar alle huidige partners mee bezig zijn.

NDP Werksessie in De Rotterdam

In de ochtend zijn ruim 60 personen van  verschillende aangesloten organisaties bij het NDP, Nationaal Dakenplan in ‘De Rotterdam’ van Rem Koolhaas gestart met een werksessie omtrent  de missie en doelstellingen voor de komende jaren.

Werkgroep discussie NDP leden

Programma Manager Irene Poortinga NDP

De bijeenkomst was gepland op de 40 ste verdieping van De Rotterdam met mooi uitzicht naar alle Rotterdamse Daken.

Las Palmas Kop van Zuid

 

Hotel New York

 

De Groene Kaap op Katendrecht

 

Het dak van Las Palmas tijdens de lunch met de Erasmusbrug op de achtergrond, ook wel ‘de Zwaan genoemd. Naast ‘De Rotterdam’ van architect Rem Koolhaas. Met 162.000 vierkante meter het grootste gebouw van Nederland.