Impressie van een succesvolle Bouwbeurs

Artikel delen

De afgelopen week stond de Jaarbeurs Utrecht eindelijk weer eens in het teken van de Bouwbeurs 2023. Na jaren werd de bouwbeurs weer met ruim 650 exposanten, verdeeld over 12 hallen in de Jaarbeurs Utrecht georganiseerd. Deze Bouwbeurs na de Coronaperiode werd door vele standhouders als uitstekend ervaren, alleen al vanuit het aantal bezoekers wat ruim de 67.000 is gepasseerd.

Tijdens de Bouwbeurs 2023 is er veel aandacht geweest voor biobased bouwen en de tegenwoordig weer zeer in opkomst: de houtbouw. Met rondleidingen naar het prestigieuze Wonderwoods door bouwbedrijf Volker Wessels waren er ook iedere dag mogelijkheden voor een uitstapje net buiten de Jaarbeurs. Verder stond de Bouwbeurs in het teken van circulariteit, industralisering en digitalisering.

Bij de start van de Bouwbeurs, Minister Hugo de Jonge verrichte de officiële opening, werden gelijk de prijzen uitgereikt voor de catagorie circulariteit aan Beyond Wall System. Gerard Adema van Fassat Geveltechniek nam de prijs in ontvangst voor de ontwikkeling van losmaakbare en mechanisch bevestigde steenstrips. Verder is hij ook de ontwikkelaar van biocement, gemaakt van bacteriën en gerecycleerd bouwafval wat gebruikt wordt voor nieuwe steenstrips.

Zoals gewoonlijk was hal 11 weer ingericht voor de dak- en geveltechniek waarbij het opvallend was dat het aandeel stands met dakdekkersbedrijven dit jaar wat groter was. Oranjedak en Erdo in één stand vanwege de Duitse eigenaar van beide bedrijven die de afgelopen jaren nog in meer Nederlandse dakdekkersbedrijven heeft geïnvesteerd. Tevens stond ook GR8 Roofs in hal 11, een relatief nieuw dakdekkersbedrijf met een speciale naam en veel jonge mensen waardoor ook nieuwe frisse ideeën ontstaan. In een traditionele markt weer eens een andere kijk op het vak van dakdekker.

De gevestigde orde vanuit de bitumen markt was duidelijk weer aanwezig, behalve overigens met recht grote afwezige Wedeflex die geen ruimte op de bouwbeurs vond voor zijn relatiefeest.  De bitumenproducenten IKO, Derbigum en Soprema waren allen wel aanwezig waarbij uiteraard op de van oorsprong donderdag ‘dakdekkersdag’ gemerkt werd dat hal 11 uitstekend werd bezocht.

Uiteraard was vanuit de EPDM markt ook CCM (Carlisle Construction Materrials)  weer van de partij met zijn gehele assortiment (gevel en dak) waar de traditionele lunch weer gretig aftrek vond. Hier werd ook voor de Nederlandse markt een nieuwe TPO gepresenteerd.

In het groen op daken waren enkele grote systeemproducenten dit jaar afwezig. Sempergreen en op het Dakontmoetingsplein Nophadrain waren wel aanwezig met hun systemen op het gebied van begroeide daken en Sempergreen met Mobilane er naast ook vertegenwoordiger van begroeide gevelsystemen. Meer informatie over het modulaire systeem van Mobilane bekijk het filmpje via: https://mob.mp4?=1ilane.com/app/uploads/2021/05/Mobilane-MobiPanel-Gifje-v21

Uiteraard was de gehele dak- en gevel isolatie branche ook in hal 11 aanwezig. IKO, Soprema Recticel en Isobouw waren present om hun (nieuwe) productsystemen te tonen.

Uiteraard waren ook de overkoepelende brancheorganisatie Vebidak samen met opleider voor de platte dakenbranche Tectum ook weer van de partij in een gemeenschappelijke stand.

Het Dakontmoetingsplein waar  Zoontjens dakterras- en pardak tegels) , AGS (loden afvoeren, groothandel), Nophadrain (daktuinsystemen), van Wylick (Isomix C-EPS), Roval (Aluminium) en Sealeco (EPDM) tesamen vanuit het Totaal Dak Concept het boek uit deelde “Kijk op het Dak van Morgen”

En de Bouwbeursorganisatie zelf…..

die bedankt de bezoeker en de standhouder voor hun inbreng middels onderstaande film en verwelkomt iedereen weer over twee jaar!