J.P. van Eesteren revitaliseert Winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam

Artikel delen

J.P. van Eesteren gaat Winkelcentrum Keizerswaard in het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde grondig revitaliseren. Het overdekte winkelcentrum viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. De originele vloer die werd aangelegd bij het overdekken van de oorspronkelijke straat, en die inmiddels op plekken is gaan verzakken, wordt nu vervangen door een strakke keramische tegelvloer.

Ook pakt de afdeling Verbouw, Onderhoud & Renovatie van J.P. van Eesteren de winkelfronten aan, wordt het winkelcentrum grotendeels voorzien van een nieuwe kleur, komen er nieuwe staalconstructies en portalen in de overkapping en worden de entrees uitgebreid met nieuwe, opvallende voorgevels. Afgelopen zaterdag tekenden beide partijen onder toeziend oog van Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam de aannemingsovereenkomst die een totaalsom kent van iets meer dan 3 miljoen euro.

De werkzaamheden vinden regelmatig ’s nachts plaats zodat het winkelend publiek en de winkeliers zo min mogelijk overlast ervaren. De vloer wordt in fases opgebroken, gelijkgemaakt en weer opnieuw bestraat. In totaal wordt zo 3.600 m2 vloeroppervlak vervangen. Daarnaast komen er nieuwe geveldelen met gevelreclame. De karakteristieke, maar verouderde rode kleur, wordt vervangen door een eigentijdse grijstint.

In het jubileumjaar pakken de winkeliers van Keizerswaard groot uit met diverse evenementen en acties. Het wordt voor de medewerkers van J.P. van Eesteren dus een extra uitdaging om de ingrijpende veranderingen aan het centrum door te voeren terwijl het winkelcentrum openblijft én gastheer is voor allerlei extra jubileumbezoek. De werkzaamheden aan Winkelcentrum Keizerswaard worden naar verwachting in oktober 2019 afgerond.

Over J.P. van Eesteren

TBI-onderneming J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda en Amsterdam ontwerpt, realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken.

TBI is een groep van ondernemingen die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken. Bij de TBI-ondernemingen werken mensen die zich onderscheiden door technisch vakmanschap, ondernemerschap, innovatiekracht en samenwerking op het gebied van Techniek, Bouw en Infra. Gezamenlijk realiseerden de TBI-ondernemingen in 2017 een omzet van € 1.710 miljoen

www.jpvaneesteren.nl
www.tbi.nl