KINGSPAN NEEMT ONDURA GROUP OVER

Artikel delen


De Ondura Group (Onduline, CB, Alwitra) is verheugd een nieuwe fase in haar ontwikkelingsproces aan te kondigen: Kingspan, een wereldleider in hoogwaardige isolatie- en gebouwschilbeschermingsoplossingen, heeft gisteren een overeenkomst getekend met het Naxicap Partners-fonds voor een exclusieve putoptie voor de overname van de Ondura Group (‘Ondura’).

Patrick Destang, CEO van Ondura, zegt:
“Dit is geweldig nieuws voor de Ondura Group. Naxicap Partners heeft ons in staat gesteld om een zeer sterke groep te vormen. Kingspan zal ons in staat stellen om onze groei- en investeringsplannen te versnellen. Kingspan is vooral geïnteresseerd in de ontwikkeling van zijn dakbedekkingssystemen: in deze marktsector zijn we beslissend gepositioneerd, met dochterondernemingen in 32 landen. Kingspan en Ondura delen dezelfde MVO-verplichtingen (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en een focus op wereldwijde duurzaamheid. Kingspan heeft een ondernemende en collaboratieve cultuur, met een sterke focus op groei en continue ontwikkeling, net als Ondura.”

“Namens het hele managementteam wil ik Naxicap Partners bedanken, dat onze groei vijf jaar lang heeft ondersteund en de oprichting van Ondura mogelijk heeft gemaakt, met de overname van Alwitra in Duitsland en CB in Polen. Wij verwelkomen deze nieuwe fase van onze ontwikkeling van harte en zijn ervan overtuigd dat we met Kingspan de best mogelijke ondersteuning zullen hebben om ons succes te bereiken.”