Leadax officieel genomineerd voor ‘Nationaal Icoon’

Artikel delen

Vandaag zijn de laatste tien genomineerden voor ‘Nationaal Icoon’ bekendgemaakt en Leadax – het nieuwe lood – is daar één van. Nominaties voor deze prestigieuze titel zijn enkel weggelegd voor baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen.

Deze nominatie is dan ook een erkenning voor de missie van Leadax om met duurzame, circulaire én niet-toxische innovaties een bijdrage te leveren aan onze leefomgeving. Zonder hierbij een gezonde business case uit het oog te verliezen. Leadax – het nieuwe lood – wordt gemaakt uit een afvalstroom, is inmiddels verkrijgbaar in 13 landen en wordt toegepast in diverse waterkerende toepassingen aan gebouwen.

Nationale Iconen

De ontwikkeling van de kunstnier. De uitvinding van bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Stuk voor stuk baanbrekende innovaties waar Nederland trots op is. Nationale Iconen hebben de potentie van deze klasse te worden. De verkiezing van de Nationale Iconen onderstreept namelijk de Nederlandse ambities om als Europees innovatieleider toonaangevend te blijven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de competitie.

Meer info over Nationale Iconen is hier te vinden.