Mapei zet nieuwe stap met verhuizing van Almelo naar Apeldoorn

Artikel delen

Met de verhuizing van Almelo naar Apeldoorn zet Mapei Nederland de volgende stap in de groeiambitie. Het magazijn zat al in Apeldoorn, maar verhuist ook mee naar de nieuwbouw. Het nieuwe pand staat aan de Oude Apeldoornseweg 37K, op slechts 500 meter hemelsbreed van de A1, dichtbij de afslag 20 Apeldoorn Zuid. “Het is geweldig dat we met ons nieuwe onderkomen in Apeldoorn het magazijn, kantoor, showroom en trainingscentrum op één centrale locatie hebben!” aldus directeur Paul Spee.

Mapei is een Italiaans familiebedrijf opgericht in 1937 in Milaan. In de jaren ’60 implementeerde het bedrijf een internationaliseringsstrategie. Met als grote voordeel dat er direct ingespeeld kan worden op de behoeftes van regionale markten en het beperken van de transportkosten. Vandaag de dag is Mapei wereldleider in de productie van lijmen, kitten en chemische producten voor de bouwsector. In Nederland is Mapei klaar voor de toekomst met maar liefst 2750 m² magazijn en 680 m² kantoor met een trainingscentrum en showroom, twee laaddocks, een weegbrug en een 24/7 afhaalpunt.

Onderscheidend

Paul Spee geeft aan dat de verhuizing naar het voormalige Philips-terrein (bedrijventerrein Malkenschoten), de nodige ruimte biedt om op verschillende productlijnen stevig door te groeien: “De goede prijs/kwaliteit verhouding is echt een meerwaarde, waarbij veel producten milieuvriendelijk en Arbo-technisch verantwoord worden geproduceerd.” In Nederland is veilig en duurzaam werken heel belangrijk. Hierbij hoort ook het zuinig omgaan met natuurlijke grondstoffen en wordt te allen tijde de gezondheid van de gebruiker voorop gesteld. “We zijn de verbindende, versterkende en beschermende factor binnen heel veel bouwkundige en infrastructurele projecten”. Mapei produceert in meerdere landen en de meest gangbare producten staan op voorraad in het magazijn in Apeldoorn. Bij het nieuwe pand komt ook een 24/7-container met vijf aparte deellocaties waar klanten buiten de openingstijden bestellingen op kunnen halen.

Professionele kwaliteitsproducten en projecten

Dit jaar viert Mapei met de nieuwbouw ook meteen het 10-jarig lustrum in Nederland. In de afgelopen jaren zijn er heel wat mooie projecten afgerond waarin de producten zijn verwerkt. “Neem bijvoorbeeld het onderhoud aan de pijlers van de Zeelandbrug en het herstel van de Maastunnel te Rotterdam. Daarnaast zijn vele projecten in hotels, zwembaden, winkelketens, transformatie-gebouwen en woningbouw uitgevoerd. Ook op diverse jachten en rivier-cruiseschepen worden onze IMO-gecertificeerde producten toegepast” aldus Paul Spee.

P.Spee (General manager) en W.Bekkers (Verkoopleider) bij de Mapei producten.

Totaalaanbieder

Mapei Nederland streeft er naar om totaalaanbieder te worden, niet alleen door het aantal werkgebieden uit te breiden (met daarvoor aangestelde specialisten in de buitendienst) maar ook door technische kennis te delen. “De ontwikkelingen in onze sector gaan snel. De manier van bouwen verandert, er komen doorlopend nieuwe materialen en producten op de markt. Wij vinden het belangrijk dat de verwerkers de trends en meerwaarde van producten kennen, want daarmee kunnen ze het voordeel halen in de praktijk.” Aldus verkoopleider Wilco Bekkers.

Op de Nederlandse markt worden tegel- en natuursteenlijmen, vloerbedekkings-/parket-/kunstgraslijmen, muurcoatings, kunstharsvloeren en hoogwaardige cementeuze vloei- en terrazzovloeren geleverd. Daarnaast worden er oplossingen geboden voor verouderde betonconstructies waarmee de veiligheid weer kan worden gewaarborgd . Hier valt te denken aan structurele versterkingsmiddelen om bijvoorbeeld vloeren, balkons en galerijen te versterken.

De Mapei groep

De groep heeft een omzet van meer dan 2,5 miljard en 87 dochterondernemingen met 81 productiefaciliteiten in 35 verschillende landen. Er ligt veel nadruk op onderzoek binnen het bedrijf. Zo gaat 5% van de jaaromzet naar Research & Development. Sinds 2018 is Mapei gecertificeerd om EPD`s (Environmental Product Declarations) van Mapei-systemen en -producten te maken. Ook kunnen klanten worden ondersteund met het BIM en LEED systeem.

Vanaf 27 mei is Mapei operationeel te vinden op de nieuwe locatie in Apeldoorn-Zuid. Een officieel openingsfeest van het nieuwe pand zal aan het eind van de zomer plaatsvinden.