Meer licht

Artikel delen

Het platdakraam Illumy van Luxlight heeft een strakker uiterlijk gekregen en laat nu volgens de producent nog meer licht binnen. De vernieuwde versie van dit product is gepresenteerd tijdens de Bouwbeurs 2019 en vanaf maart verkrijgbaar in drie varianten.

  • Illumy Design is een platdakraam met grote glasvlakken (tussen de 2 en 12 m2) zonder tussenstijlen, een hellingshoek van 5 graden en Crystal HR++ triple glas.
  • Illumy Energy beschikt over dezelfde eigenschappen als Illumy Design en is extra uitgerust met een Verosol plisségordijn. Door het sluiten ervan ontstaat een extra ruimte met stilstaande lucht tussen het gordijn en het raam. Die ruimte isoleert en maakt Illumy Energy zelfs geschikt voor passief bouwen (Uw-waarde vanaf 0,59 W/m2K). En als de zon te fel binnen schijnt, dan dimt het plisségordijn de zonnestralen.
  • Illumy Day & Night is naast een plisségordijn ook uitgerust met een geïntegreerde ledverlichting, instelbaar van cool naar warm white. Hiermee kan helder daglicht tijdens de avond of op een donkere dag worden nagebootst.

Illumy wordt direct uit voorraad geleverd en is altijd inclusief montage met kraan door Luxlight. Illumy is inbraakwerend volgens de Europese norm EN1627 RC2, voorzien van SKG-keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Luxlight geeft 10 jaar garantie.

Deze drie modellen zijn verkrijgbaar in zes standaardformaten (van 2 tot 12 m2), namelijk voor:

  • Een lessenaarsdak tegen muur: in een aanbouw van de woning, tegen de bestaande buitenmuur. Hierdoor komt het daglicht diep de woning in;
  • Een lessenaarsdak vrijstaand: vrij te positioneren op het plat dak zodat het daglicht binnenkomt daar waar het gewenst is;
  • Een zadeldak: Een vrijstaand raam, in een tentvorm, met als resultaat een symmetrische uitstraling. Door de grotere afmetingen wordt er een optisch ruimtelijker effect gecreëerd en beleefd.

Kijk voor meer inspiratie en informatie op www.illumy.nl en www.luxlight.nl.