MIA Vamil regeling keuze dakbedekking

Artikel delen

Voor ondernemers en/of opdrachtgevers die willen investeren in milieuvriendelijke technieken en producten heeft de overheid twee aantrekkelijke subsidieregelingen in het leven geroepen. Om aanspraak te kunnen maken op deze regelingen moet een product voldoen aan strenge criteria op het gebied van duurzaamheid, wanneer het gaat om de aanschaf van HERTALAN® EPDM dakbedekking. Het gaat hierbij om een mechanisch bevestigd membraansysteem, waarbij de bevestiging is uitgevoerd met de inductietechniek van Rhinobond®.

D.m.v. de milieu-investeringsaftrek ( MIA ) en de willekeurige afschrijving milieu-investering ( Vamil ) komen ondernemers in aanmerking voor een fiscaal voordeel wat in totaal kan oplopen tot 9.75% van de totale investeringssom. De MIA-regeling geeft de mogelijkheid om 27% van de investering voor een milieuvriendelijke installatie af te trekken van de fiscale winst.

Dak komt boven op de gebruikelijke investeringsaftrek. Via de VAmil-regeling kunnen ondernemers 75% van de investering op een willekeurig moment afschrijven.

Niet alleen de aanschafkosten komen in aanmerking voor de regeling, maar ook de kosten die nodig zijn om de EPDM dakbedekking te installeren.

Om u door het woud van regelgeving te loodsen heeft Carlisle CM Europe een handige brochure gemaakt waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd welke info u moet verstrekken aan de RVO en welk voordeel u kunt behalen. Deze brochure is te downloaden in het Kenniscentrum op de www.Hertalan.nl website.