MSQ verwerft een belang in Sempergreen Group

Artikel delen

“We zijn er bijzonder trots op dat wij aandeelhouder zijn geworden in Sempergreen Group. Samen met de oprichter Corné Van Garderen en zijn directieteam Aldo Tognini, Henriette Vink, Lenhard van Ballegooijen, Wouter Jochemsen en alle collega’s van Sempergreen gaan we een volgende stap zetten in de ontwikkeling van het bedrijf.” aldus de berichtgeving op Social Media vanuit MSQ  (Msquared Groep)

Afgelopen week is de gedeeltelijke overname van Sempergreen Group beklonken tussen Corné van Garderen, Sempergreen Group en Martin Mastenbroek en Robbert  Mastenbroek van MSQ.

Corné van Garderen, Sempergreen Group met Martin Mastenbroek en Huberto van der Schuit van MSQ

Sempergreen biedt oplossingen voor de vergroening van platte en hellende daken, heeft een organisatie voor het aanbrengen van groene gevels en levert diverse soorten en systemen sedum voor de toepassingen op het maaiveld. Sempergreen heeft kwekerijen in Nederland, Hongarije, Polen en Spanje en levert aan klanten binnen heel Europa. Ook daarbuiten is het bedrijf actief met aansprekende projecten, van de USA tot Australië.

Sempergreen en MSQ delen de ambitie om bij te dragen aan de verduurzaming en vergroening van stedelijke gebieden. In onze steden is meer groen nodig. Om water te bergen, hittestress tegen te gaan, geluid te reduceren, om de biodiversiteit te verhogen. Mens en dier voelen zich fijner in een groene stad.

MSQ (Msquared Groep) is een familiebedrijf met sterke wortels binnen de dakenbranche. “We investeren in bedrijven die werken op, voor of aan het dak. Binnen ons portfolio tref je bedrijven aan die actief zijn op het gebied van dakdekken, (groot)handel in dak materialen, de productie van innovatieve producten en de ontwikkeling van professionele applicaties. Onze bedrijven opereren zelfstandig, terwijl MSQ Services op de achtergrond faciliteert,” aldus Martin Mastenbroek.

Corné van Garderen geeft aan:”Replanting the planet”is onze nieuwe slogan en met deze missie willen wij in deze nieuwe fase van ons bedrijf een grote stap voorwaarts zetten. Meer groen is van groot belang voor onszelf en de volgende generatie.”

De nieuwe mogelijkheden voor het bedrijf bieden substantiële  kansen om verder te groeien in Europa en daarbuiten. Wereldwijd is Sempergreen al actief, maar vindt nog altijd veel gebieden waar vergroening nog in de kinderschoenen staat. Dat kan samen met MSQ die ook de passie voor duurzaamheid deelt en gelooft in de marktpotentie en ambities om de stedelijke gebieden verder te vergoenen op dak- en gevelniveau.