‘Nu al het afbouwhoogtepunt van 2019’

Artikel delen

Het programma staat als een huis. De beursvloer is uitverkocht. Al meer dan 1000 bezoekers hebben zich aangemeld. De AfbouwVakdag op 4 april in de Werkspoorkathedraal te Utrecht kan beginnen. Elke rechtgeaarde afbouwspecialist moet daar gewoon bij zijn.

Een afbouwfeest, noemt Rob van Boxtel de AfbouwVakdag die hij samen met zijn team voor de branchevereniging NOA organiseert. “Maar wel een feest waarvan je na afloop zult zeggen: ik ben weer helemaal op de hoogte van alles wat de markt te bieden heeft. Bovendien heb je collega’s gesproken, ben je een stuk wijzer geworden tijdens een van de boeiende lezingen, heb je nog gelachen ook en ben je getuige geweest van een swingend optreden van de Crazy Pianos. De AfbouwVakdag is een prettige combinatie van noodzaak en vertier. Overigens is het verstandig tijdig aanwezig te zijn in het lezingentheater, zeker als je er per se bij wilt zijn. Want we hebben maar plaats voor vijftig toehoorders.”

Organisator Rob van Boxtel: ‘De AfbouwVakdag is een prettige combinatie van noodzaak en vertier’

Lezingen

Alle bijeenkomsten in het theater zijn even interessant, meent Van Boxtel. Toch wil hij er graag twee even uitlichten. Dat is rond 15.00u de presentatie van het rapport ‘De afbouwsector in een veranderende bouwwereld’ door Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB). Het rapport geeft antwoord op vragen als: kan de afbouwsector de sterke groei de komende jaren blijven vasthouden? Zijn er belangrijke verschillen te verwachten tussen de deelsectoren van de afbouw bestaande uit de disciplines plafond- en wandstellen , stukadoren, tegelzetten, afwerkvloeren- en terrazzo storten en natuursteen verwerken? Is er nog voldoende vakbekwaam personeel te krijgen? Hoe zit het met flexibilisering van arbeid, duurzaamheid, circulariteit en de relatie met opdrachtgevers en strategische partners?
En rond 16.00u is de uitreiking van de KwaliteitsAward Gevelsystemen, een prijs van de Stichting Gevelgarantie voor het bedrijf waar deze certificerende instelling in 2018 de minste afwijkingen heeft geconstateerd.

Hoe bereikt u de AfbouwVakdag op 4 april?

Auto
Wie met de auto naar de AfbouwVakdag komt, rijdt naar het parkeerterrein van de Utrechtse Bazaar. Navigatie-adres: Taatsendijk 6, 3528 BH Utrecht. Vandaar rijden shuttlebussen af en aan richting Werkspoorkathedraal en terug naar het parkeerterrein. De pendelbussen staan pas stil in de kleine uurtjes, als de laatste gast is vertrokken.
LET OP!! In de omgeving van de Werkspoorkathedraal is geen parkeergelegenheid! En reist u via de snelwegen A12 en A27, blijf dan op de snelweg en pak de A2 richting Amsterdam. Op de A2 neemt u afrit 8. Dat is de afslag richting Papendorp. Deze is nog vóór de tunnel.

Trein
Reizigers die met de trein komen, stappen uit op station Zuilen. Vandaar is het 10 minuten lopen naar de Werkspoorkathedraal.

Demonstraties

De bezoeker hoeft zich geen seconde te vervelen. Los van het lezingenprogramma en de vele stands op de beursvloer zijn er demonstraties op het innovatieplein van onder meer een exoskelet, een stofzuigersysteem en een 3D-printer. In de ‘short movie bioscoop’ worden grappige dan wel interessante filmpjes vertoont en op het buitenterrein is het zwaardere materieel te bezichtigen. Wie van deze onderhoudende ‘informatielawine’ even wil bijkomen, kan zich neerlaten op het terras van één van de twee cateringpleinen, alwaar de bezoeker de inwendige mens kan aansterken met een drankje en een hapje.

Gratis consumptiebonnen

Wie zich aanmeldt via de website www.afbouwvakdag.nl, krijgt voor 15 euro aan consumptiebonnen. Een kleine moeite en je kunt gratis wat eten en drinken. Doen dus! U krijgt een cadeau en organisatie kan een goede inschatting maken van wat er zoal ingekocht moet worden. Een echte win-win-situatie. Op de website vindt de bezoeker bovendien inhoudelijke informatie over het programma, de sprekers, de exposanten en de overige activiteiten. Bekijk ook de soms vermakelijke filmpjes op Youtube, zoekwoord AfbouwVakdag!