Opening nieuwe kantoor Eurofast te Deurne

Artikel delen

Vorige week vrijdag is in Deurne het nieuwe kantoor van Eurofast officieel geopend. De gehele dak- en gevelbranche was goed vertegenwoordigd om dit heuglijke moment bij te wonen. Eurofast, ooit ontstaan uit van Roy fastener is inmiddels een wereldspeler van formaat in dak- en gevelbevestiger.

Ruim vier jaar geleden is de toenmalige CEO Jaap van der Graaf gestart met de nieuwbouwplannen, waarbij hij helaas de opening niet meer heeft mogen meemaken.

Middels een rondleiding werd een ieder door het nieuwe pand geleid. Dan valt het direct op dat voor de productie van de Eurofast tule een vol automatische productie is geïnstalleerd met ook een bijna volautomatische aan- en afvoer van producten uit het immense magazijn.

Volautomatiche productie van kunststof tule als onderdeel van een koudebrug onderbreking bij de mechanische bevestiging van de dakbedekkkingsconstructie

Volautomatisch of mogelijk bemand materieel in het Europese magazijn van Eurofast

Andere handelingen, zoals het coaten van schroefdoppen en het combineren van schroeven in de tule worden handmatig ingericht.

Het op band zetten van schroeven voor de schroefmachines wordt daarentegen weer volautomatisch ingericht. Deze schroefmachines worden weer veel op de Duitse markt ingezet en, zo constateren wij tijdens de rondleiding, vanuit Arbo technische voordelen eigenlijk nog veel te weinig in Nederland.

Volautomatisch schroefmachines voor de bevestiging van een schroef en tule in een dakbedekkingsconstructie.

Verpakkingsmachine voor de tule met schroef. Half automatische productie.

Jaap van der Graaf
Op 4 maart 2021, alweer ruim drie jaar gelden is Jaap van der Graaf, CEO van Eurofast, producent van bevestigingsmaterialen voor het platte dak en de gevel, geheel onverwacht op 61-jarige leeftijd overleden. Tijdens de opening van het nieuwe kantoor werd stil gestaan bij deze gebeurtenis.

Desirée van der Heijden-Lemmerlijn, Chief Financial Officer Eurofast en Kjell Verdonschot, Chief executive Officer Eurofast Group proosten op de opening en toekomst van Eurofast.

Jaap van der Graafplein

Jaap van der Graaf was actief betrokken bij initiatieven binnen de dak-en gevelsector. Daarbij viel steeds zijn bevlogenheid op, zijn enthousiasme voor zijn bedrijf en de mede­werkers, en de focus op productkwaliteit. Met dat laatste kan gezegd worden dat hij een positieve invloed heeft gehad op de huidige directie en medewerkers. In de ochtend heeft het personeel tijdens de feestelijke opening  het Jaap van der Graaf plein onthult, samen met zijn familie.

Jaap van der Graaf Plein Eurofast 2002-2021

Antiek en Curiosa in nieuwe pand

In de galerij op de eerste verdieping troffen wij nog een bijna ‘antieke’ uittrekwaarde kast aan, de door BDA geproduceerde Mini Wind Uplift Tester. Indertijd geschikt om op kleine schaal de uittrekwaarde van schroeven te testen. Tegenwoordig wordt de uittrekwaarde vaak in de praktijk getest op het dak. Deze kast is indertijd speciaal gebouwd voor van Roy fasteners/ Eurofast door het huidige Kiwa BDA Testing.