Opleiding Façade-cursus

Artikel delen

Metaaltech Opleidingen voor de gevel- en dakenbranche organiseert in samenwerking met Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies dit voorjaar de derde leergang van de opleiding ‘Façade-cursus’. Deze cursus richt zich op voorgehangen geventileerde gevels. Dit geveltype wordt op grote schaal toegepast in Nederland met uiteenlopende afwerkingen op diverse ondergronden.

Het geveltype is geschikt voor nieuwbouw, maar wordt ook op grote schaal toegepast bij renovatie- en ‘na-isoleer’ projecten. Het geeft architecten veel speelruimte in het ontwerpen van de gebouwschil en kan bouwfysisch aanmerkelijke voordelen opleveren. Op basis van de vele gevelafwerkingen en draagsystemen kunnen zeer uiteenlopende gevels worden samengesteld.

In vijf dagen worden alle relevante aspecten van dit type gevel behandeld door specialisten. Onderwerpen zijn onder andere de constructieve werking van de façade en zijn interactie met de achterliggende constructie, brandveiligheid, maatvoering/indeling en esthetica, vochthuishouding, duurzaamheid en detailleringen. De cursus wordt wekelijks gegeven in Utrecht. De derde leergang start op 3 april 2019.

Meer info: https://www.nieman.nl/2018/11/cursus-facade/