Pon Power richt nieuwe divisie op: Cat Solar

Artikel delen

Met de energietransitie als belangrijkste drijfveer werkt Pon Power aan alternatieve duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen. Na de succesvolle introductie van de Cat Solar zonnepanelen eind 2018 wil het bedrijf nog meer aandacht geven aan duurzame energie. Pon Power speelt hierop in met de oprichting van een nieuwe divisie: Cat Solar.

Solartechniek en de industrie eromheen zijn zich aan het professionaliseren. Er komt steeds meer vraag naar goed advies en een betrouwbare partner die de belangen van de klant behartigt en hen ondersteunt bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Cat Solar moet aan deze vraag tegemoet komen. Hierbij is Maarten de Rooij aangesteld als Product Manager en Richard van de Toorn als Project Engineer.

Richard van den Toorn was jarenlang werkzaam in de verbrandingsmotorenindustrie. Hij heeft bij Chevron MWM (een Caterpillar bedrijf) en Pon Power veel ervaring opgedaan met Electric Power-producten. Van den Toorn is de laatste twee jaar al bezig met de introductie van het Cat Solar product in het bedrijf en in de markt. Maarten de Rooij heeft meer dan tien jaar ervaring in de solarindustrie. Bedrijven die actief zijn in de tuinbouw zijn een belangrijke doelgroep voor Cat Solar. Deze bedrijven hebben vaak een gasgestookte Cat WKK-installatie staan, maar willen daarnaast zonne-energie als extra energiebron gebruiken met het oog op duurzaamheid en flexibiliteit. Daarnaast richt Cat Solar zich ook op klanten in de utiliteit, industrie en maritieme sector en heeft het de ambitie om op termijn ook naar de mogelijkheden op schepen te kijken. Pon Power ziet dat veel van de maritieme klanten actief bezig zijn hun CO2-footprint te verlagen. Ze zoeken voor hun landfaciliteiten, zoals kantoren en werven, duurzame oplossingen.

Cat Solar, www.pon-cat.com/zonnepanelen