Prefab dakelement

Artikel delen

Dakdekkersorganisatie DNN Groep uit Emmen introduceert een prefab dakelement met geïntegreerde Ytong koudebrugonderbreking van Xella, voor de uitbouw van seriematig gebouwde nieuwbouwwoningen.

Het dakelement neemt aannemers werk uit handen: zij behoeven niet meer zelf een koudebrugonderbreking en dakopstanden te plaatsen. Dat scheelt volgens de producent arbeid en tijd. Dit product is ontwikkeld samen met ontwikkelende aannemer Roosdom Tijhuis en Xella Nederland. Het element is opgebouwd uit diverse materialen, bijeengehouden door een stalen draagconstructie. De onderste laag is een dampremmende folie (0,2 mm), daarop ligt een isolatiepakket van EPS of PIR (RC=0,6) en een Ytong koudebrugonderbreking en ten slotte wordt dakbedekking aangebracht. Standaard is dit EPDM, maar dit kan ook een ander materiaal zijn.

De elementen worden door DNN Groep op maat gemaakt, afhankelijk van de gewenste beukmaat van de woning en diepte van de uitbouw. De Ytong koudebrugonderbreker van Xella in het element wordt tegen de isolatie van het binnenspouwblad geplaatst. Zo wordt voorkomen dat vocht en schimmelvorming een kans krijgen. De dakdekkersorganisatie koos voor Ytong na een vooronderzoek en een succesvol pilotproject met vier woningen van aannemer Roosdom Tijhuis. Ook de noordelijke vestigingen van VolkerWessels, Dura Vermeer en Nijhuis Bouw passen deze dakelementen toe.

www.xella.nl