Rotterdamse Dakendagen 2020 afgelast.

Artikel delen

foto Frans Hanswijk

 

Festival werkt aan kleinere dakactiviteiten ‘op afstand’

In het licht van de Coronacrisis heeft de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen besloten het festival, dat gepland stond van 4 tot en met 7 juni, dit jaar niet door te laten gaan. Ondanks deze tegenslag en omdat daken in deze tijd juist een bijzondere plek innemen, zal de organisatie zich de komende tijd inzetten om toch een aantal kleinere (online) dakactiviteiten te ontwikkelen. Kijk op de website en sociale media voor updates!

Met de startdatum van het festival drie dagen na de door de overheid gestelde maatregelen tot 1 juni, ziet de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen zich genoodzaakt het festival een jaar uit te stellen. De organisatie acht het samenbrengen van een groot publiek op die datum nog niet gepast of verantwoord. Uitstel naar een later tijdstip dit jaar is in de drukke Rotterdamse festivalkalender helaas niet mogelijk. Dit betekent niet dat daken minder relevant zijn geworden voor de toekomst van de stad. Daken en balkons zijn in deze tijd van quarantaine een welkome plek voor frisse lucht en contact met de omgeving. Daarnaast blijft Rotterdam, net als steden over de hele wereld, naar de toekomst kijken.

“Voor nu wenst de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen iedereen veel gezondheid en hoopt dat men op hun dak, of een ander mooi plekje, kan ontspannen in deze onzekere tijden.”

foto Ossip van Duivenbode

De Rotterdamse Dakendagen blijft ervan overtuigd dat een gelaagde stad, waar daken volop gebruikt worden, bijdraagt aan een gezonde, levendige toekomst. Dit jaar gaan we niet met duizenden bezoekers de daken op om dit te vieren maar moedigt de Rotterdamse Dakendagen iedereen aan dit voor zichzelf wel te doen. De organisatie zit nog vol dakinspiratie en zal daarom de komende tijd aan de slag gaan om online, en als het weer kan wellicht op andere plekken, kleinere dakactiviteiten te ontwikkelen die passen bij de wereld waar we nu in leven. Deze activiteiten zullen binnenkort worden gedeeld op www.rotterdamsedakendagen.nl en op de sociale media van het festival.
De Rotterdamse Dakendagen dankt al haar partners en bezoekers voor hun enthousiasme en gaat graag met hen en het publiek in 2021 weer volop het dak op om het fantastische programma, waar dit jaar al hard aan is gewerkt, te realiseren.

foto Frans Hanswijk