Roval-RoofGuard®: het gemak van aluminium dakrandbeveiliging

Artikel delen

De regelgeving is er duidelijk over. Het platte dak moet veilig kunnen worden betreden en er moet veilig op dat dak verbleven kunnen worden. Voor het onderhouden of repareren van daken heeft  Roval Aluminium hiervoor speciaal de Roval-RoofGuard® ontwikkeld. Deze aluminium dakrandbeveiliging is geschikt voor platte en licht hellende daken tot een hellingsgraad van 10. De RoofGuard is een ‘slim’ lichtgewicht systeem dat modulair is opgebouwd, geschikt voor situaties, waarin het dak af en toe betreden moet worden. 

Doordat de RoofGuard® modulair is opgebouwd, kan het systeem op alle maten van het dak aangepast worden dit dankzij de speciale hoekverbindingen.  De functie van het systeem is meerledig. In eerste instantie is het systeem bedoeld als dakrandbeveiliging. Daarnaast is de RoofGuard® ook zeer geschikt om risicovolle zones op het dak permanent  af te schermen. Denk bijvoorbeeld aan lichtkoepels en lkichtrstraten, voorzieningen voor airco-installaties en nutsinstallaties. Door de RoofGuard® rondom deze zones te plaatsen wordt de veiligheid van de monteur gewaarborgd. En dat kan razendsnel, want dankzij het lichte aluminium is het systeem vlot en eenvoudig te monteren. De veiligheid van de constructie is verankerd in de certificering conform EN 13374, klasse A.

Samenstelling

Het modulaire dakrandbeveiligingssysteem is opgebouwd uit aluminium staanders, waaraan eenvoudig de twee aluminium leuningen worden bevestigd. Deze staanders vallen in de oersterke, door Roval zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet. Vanuit deze koppelvoet lopen de aluminium liggers dwars – vlak boven het dakoppervlak – rechtstreeks in de contragewichten. Deze van gerecycled kunststof gemaakte contragewichten zorgen ervoor dat de RoofGuard® onder normale omstandigheden niet kan kantelen. Het hele systeem is hierdoor sterk en stabiel. Bovendien is het ook nog eens duurzaam door de onderhoudsarme aluminium onderdelen.

Van dit product is uitgebreide documentatie beschikbaar. Een leaflet voor een vluchtige blik of de uitgebreide brochure, waarin alle technische gegevens omschreven staan. Meer weten: neem dan contact op met Roval Aluminium.

Roval-RoofGuard®: het gemak van aluminium dakrandbeveiliging