Samen sterker op TVVL Kennisplein tijdens Building Holland 2019

Artikel delen

In 2017 stond TVVL samen met 4 kennispartners op Building Holland in de RAI Amsterdam. In 2018 stonden we samen met 14 kennispartners en bedrijfsleden en voor 2019 vormen we samen met 20 kennispartners en bedrijfsleden het TVVL Kennisplein tijdens Building Holland 2019. Met “Energie voor de toekomst” staat het TVVL Kennisplein in het teken van kennisdelen, kennisoverdracht, ontmoeten en samenwerken. Deelnemers aan het Kennisplein laten zien hoe we door samen te werken een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie. Samen laten we de ontwikkelingen zien die de komende jaren van grote invloed zijn op de manier waarop we wonen, werken en leven.

“Dit jaar organiseert TVVL een spectaculair podiumprogramma op het Creatio podium in hal 12. Wij willen de bezoekers aan het TVVL Kennisplein veel Energie voor de toekomst geven door prikkelend te zijn. Ons uiteindelijke doel is om bezoekers na te laten denken over de vraag welke bijdrage zij zelf kunnen leveren en welke samenwerking zij aan willen gaan,” aldus John Lens, directeur TVVL. Op dinsdag 9 april verzorgt Doekle Terpstra van Techniek Nederland, de branchevereniging voor de technische installatiebranche, het officiële startschot voor Building Holland 2019 op het TVVL podium Energie voor de toekomst. Naast lezingen verzorgd door deelnemers aan het TVVL Kennisplein zijn er presentaties van TVVL projecten. Andere prominente sprekers zijn Bernard Wientjes (voorzitter van de Bouwagenda), Diederik Samson (voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving) en Teun Bokhoven (voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie).

Verder speciale aandacht voor waterstof; een spannende ontwikkeling in het vraagstuk rond de energietransitie, waar de media de laatste maanden groots over bericht. Deze waterstofsessie met Marjet Rutten vindt op woensdag 10 april plaats op het TVVL podium Energie voor de toekomst. Doekle Terpstra praat de bezoekers deze beursdag ook bij over wat de toekomstvisie Connect2025 ons tot nog toe heeft gebracht. Tot slot ontwikkelen de deelnemers aan het TVVL Kennisplein op donderdag 11 april tijdens een ‘snelkookpansessie’ live op de beursvloer een praktische (installatietechnische) oplossing voor een probleem.

Over TVVL

TVVL is het Platform voor mens en techniek, opgericht in 1959 en telt inmiddels ruim 1000 persoonlijke leden en 500 bedrijfsleden. TVVL is één van de belangrijkste gespreks- en kennispartners in de technologische sector, die nadenkt over de technische uitdagingen van de toekomst. Van oorsprong gericht op gebouwgebonden installatietechniek, verbindt TVVL inmiddels verschillende disciplines en biedt een platform, een denktank, waar kennis wordt gedeeld, ontwikkeld en overgedragen. Meer informatie over TVVL en Building Holland vindt u op: www.tvvl.nl/buildingholland