Samenwerking op veilig dakniveau

Artikel delen

Bestendige relaties bouwen én onderhouden en kennis delen, dat is waar de NDA en veiligheidsdeskundige Eurosafe Solutions samen voor staan. Tussen Dakbehoud Nederland, die middels regionale opererende vestigingen met landelijke dekking het beheer en onderhoud uitvoert voor vastgoedeigenaren vanuit de Nederlandse Dakdekkers Associatie, dateert dan ook, vanaf de oprichting van Eurosafe Solutions in 2001 een uitstekende samenwerking op het gebied van dakveiligheid. Samen bouwen aan een innige relaties op het gebied van veilige daken met gemeenschappelijke opdrachtgevers.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Dakbehoud Nederland en Eurosafe Solutions, specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimten, is het delen van kennis en ervaring.

training dakveiligheid

Installatie- en inspectietraining MSA Latchways valbeveiliging – NDA Dakbehoud & Eurosafe Solutions

Centraal staat de gezondheid van onze medewerker

Erik Steegman, directeur van Dakbehoud Nederland, legt uit: ”Een goed en veilig duurzaam dak maken en garanderen vraagt om tijdig onderhoud en specialistische kennis. Kennis die we tussen onze leden en autonome vestigingen delen om zo tot het beste eindresultaat voor onze opdrachtgevers te komen. Om de conditie van daken te waarborgen, voeren we vanuit de beproefde Dakbehoud formule onderhoud uit. Naast kwaliteit en levensduur staat veiligheid bij dakonderhoud steeds voorop. Omdat het merendeel van de daken niet beschikt over een borstwering of hekwerk vanuit de bouwfase, zijn aanvullende maatregelen vaak noodzakelijk om het onderhoud veilig uit te kunnen voeren. Samen met Eurosafe Solutions zorgen we voor een veilige inrichting van de daken die we onderhouden.”

training dakveiligheid

Correcte installatie en inspectie – je leven kan er vanaf hangen

“En ook die inrichting vereist technische kennis en veiligheidsinzicht,” zegt Mark Dubbink, directeur Eurosafe Solutions Nederland. “Het is cruciaal dat MSA Latchways ankerpunten en kabelsystemen, die veel worden toegepast op daken, op juiste manier worden geïnstalleerd en geïnspecteerd. Het leven van gebruikers kan er letterlijk van afhangen. Dat is ook de reden dat wij de 58 teams van Dakbehoud nederland tweejaarlijks trainen in het op de juiste manier installeren, inspecteren en onderhouden van en werken met valbeveiliging. En omdat wij vanaf het begin geloven in de samenwerking met de overkoepelende NDA, investeert Eurosafe Solutions veel tijd en energie in deze trainingen.”

Win-win situatie voor alle partijen

Niet alleen Eurosafe Solutions blijft investeren in het partnership. Erik Steegman: “Onze leden kopen veel materiaal en specialistische arbeid in bij Eurosafe Solutions. Daarnaast delen zij hun diepgaande kennis over dakbedekking en -constructies zodat Eurosafe op zijn beurt opdrachtgevers kan voorzien van het juiste advies en een veilige werkomgeving op daken. Zo snijdt het mes binnen dit schoolvoorbeeld van samenwerking in de keten aan twee kanten.”

msa latchways ankerpunt in een kabelsysteem op een groendak

MSA Latchways ankerpunt in een kabelsysteem op een groendak