Staalframe betonvloer met vrije installatieruimte

Artikel delen

De Lewis Steelframe Concrete Floor is een gepatenteerd vrijdragend vloersysteem. De geprefabriceerde vloerelementen bestaan uit een stalen frame van koudgevormde C-profielen die zijn ingestort in een gewapende betonschil. Deze betonschil is tevens direct de plafondplaat van het vloersysteem.

Het vloersysteem beschikt over een vrije installatieruimte. Leidingen en installaties worden dus niet in een constructieve laag van het vloersysteem ingestort, zoals bij veel conventionele vloersystemen. Op het stalen frame wordt een LEWIS topvloer aangebracht. Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit van het gebouw kan de topvloer worden voorzien van uitneembare vloerzones. Een vrije indeelbaarheid en eventuele functieverandering van het gebouw blijft hierdoor mogelijk.

Met dit vloersysteem zijn overspanningen tot circa 15 meter realiseerbaar. Het vloersysteem kan ongestempeld worden gemonteerd. Naast de toepassing als verdiepingsvloer is het vloersysteem ook toepasbaar als geïsoleerde begane grondvloer. Met een eigen gewicht van slechts 300 kg/m2 is dit betonnen vloersysteem toepasbaar in combinatie met vele bouwsystemen en een slim alternatief op de traditionele kanaalplaat- en breedplaatvloeren.

De Lewis Steelframe Concrete Floor biedt u:

  • Optimale ontwerpvrijheid.
  • Vrije indeelbaarheid van vloerruimtes.
  • Flexibiliteit met leidingen en installatiewerk.
  • Prefab bouwmethode.
  • Comfortabel gebruiks- en wooncomfort.

Reppel bv
www.reppel.nl

Reppel vindt u ook op BouwBeurs 2019, standnr. 7.B066