Fabrikanten & Leveranciers

Minder schaduwkosten
Uit NIBE-onderzoek blijkt dat de toepassing van Kingspan RW QuadCore dakpanelen een reductie in schaduwkosten van 53% oplevert ten opzichte van een traditionele dakopbouw en 58% ten opzichte van een EPS-dakelement. Dit komt onder andere door het zeer geringe gewicht van deze panelen. In de traditionele woningbouw worden de meeste daken opgebouwd uit een isolatielaag, folies, panlatten en dakpannen. Een vrij arbeidsintensief proces, waarbij extra aandacht voor luchtdichting en details nodig is. Bouwen met sandwichpanelen is niet alleen eenvoudiger en sneller, maar blijkt dus ook nog duurzamer dan gedacht. Het Kingspan RW QuadCore sandwichpaneel (Trapezoidal Roof) is een geïsoleerd paneel, met QuadCore isolatiekern. Het sandwichpaneel voor daken heeft een trapeziumprofiel en een zichtbare bevestiging en is geschikt voor gebouwen met een minimale dakhelling van 4°. De panelen zijn verkrijgbaar in een werkende breedte van 1000 mm (KS1000 RW) en 2000 mm (KS2000 RW). Door de dubbele breedte van de KS2000 realiseer je 50% minder langsnaden en daardoor een hogere thermische isolatie. Bovendien verloopt de montage sneller, dankzij minder kraanbewegingen. Deze panelen zijn zeer geschikt voor de montage van zonnepanelen.

http://www.kingspan.nlKant-en-klaar EPDM-manchet
Als eerste op de markt introduceert FAKRO een kant-en-klaar EPDM-manchet voor de verwerking van platdakramen en lichtkoepels. Voor de ontwikkeling ervan wordt samengewerkt met SealEco. De manchet zorgt voor een hoogwaardige verbinding met de dakbedekking en garandeert een vlotte en waterdichte montage: de manchet wordt eenvoudig op het raamkader en de dakbedekking verlijmd met de bijgeleverde kit. Hierdoor is het niet nodig om de dakbedekking te branden. Doordat de manchet op maat gemaakt is, kun je deze direct toepassen, zonder dat er nog geknipt of gesneden behoeft te worden. De EPDM-manchet is bedoeld voor platte en lichthellende daken en geschikt voor bevestiging op: APP/SBS Bitumen, Europese en Amerikaanse EPDM, PVC* en andere kunststoffen. * Neem voor toepassing op PVC-daken contact op met FAKRO.

http://www.fakro.nlDaksporen uit één stuk
Het nieuwe NoVuLam® biedt een oplossing voor het uit één stuk leveren van daksporen met een extra grote breedte, hoogte en lengte. De sporen zijn opgebouwd uit vurenhouten lamellen, verlijmd tot breedtes variërend van 320 tot 400 mm, een dikte van 30 mm en een maximale lengte van 13.500 mm. Op verzoek zijn ook andere breedtes en hoogtes leverbaar. In zagerijen zijn stammen voor het realiseren van extreem lange lengtes slechts beperkt aanwezig. Dit systeem biedt een onbeperkte oplossing. Het voldoet aan de sterkteklasse GL24 en beschikt over de Europese CE-certificering, alsmede het DoP-certificaat. NoVuLam® wordt geleverd met het FSC Mix Credit-certificaat.

http://www.novulam.nlBouwstralers met app
De GLI 18V-1200 C Professional en de GLI 18V-2200 C Professional van Bosch zijn twee nieuwe accubouwstralers met 1200 of 2200 lumen. Beide apparaten kunnen met een app op afstand worden in- en uitgeschakeld en gedimd. Met de app zijn meerdere stralers te koppelen, een timer te activeren of de laadtoestand van de accu's op te vragen. De bouwstralers zijn van een PIN te voorzien, om de toegang te controleren. Andere voordelen: een lange looptijd (de straler met 1200 lumen werkt 80 minuten per ampère-uur bij hoogste helderheidsstand. Met een 6,0Ah-accu werkt hij de gehele dag) en de hoge IP64-certificering voor stof- en spatwaterbescherming, waarmee de bouwstralers geschikt zijn voor gebruik binnen en buiten.

http://www.bosch-professional.comNieuwe accuslagschroevendraaiers
Wie op een steiger of op andere krappe en moeilijk toegankelijke plekken nog flexibeler en efficiënter wil werken, kan gebruikmaken van twee nieuwe 18-volt-accuslagschroevendraaiers van Bosch: de GDR 18V-200 C Professional en de GDX 18V-200 C Professional. Beide beschikken over een maximaal draaimoment van 200 Newtonmeter en een zeer korte kop van 126 of 147 mm. Accuslagschroevendraaiers draaien gangbare schroeven van 6 x 60 millimeter sneller vast en werken bovendien zonder terugslag – het draaimoment bij bit of schroef is ontkoppeld van de handgreep. Daardoor zijn de machines comfortabel met één hand te bedienen – een voordeel op krappe plekken. De GDX 18V-200 C Professional is geschikt voor het gebruik van zowel schroefbits als dopsleutels. Voor beide schroevendraaiers zijn functies individueel in te stellen. Via bluetooth en een app is informatie te verkrijgen over de gereedschapsstatus en is een reparatieopdracht te versturen. Beide modellen zijn standaard uitgerust met borstelloze motoren en werken op krachtige 18-volt-Lithium-Ion-accu's.

http://www.bosch-professional.comHecht en win!
Begin oktober 2018 is Union, hét merk in de hecht- en bevestigingstechniek, gestart met de actie ‘Hecht je aan Union en WIN!’. Elke verpakking van de tackers en de compressoren bevat een garantiekaart met een link naar de actiepagina. Na het invullen van de gegevens op de actiepagina ontvangt elke klant een Tony Chocolonely en is hij of zij verzekerd van één jaar extra garantie. Ook worden er maandelijks leuke prijzen verloot. De winactie is voor alle klanten die voor 1 januari 2021 een tacker en/of compressor kopen en zich voor die datum registreren. Ook klanten die het afgelopen jaar (1 september 2017 – 31 september 2018) een tacker en/of compressor hebben gekocht, kunnen meedoen.

http://www.uniongarantie.nleSprinter Mercedes
Mercedes-Benz lanceerde deze zomer de nieuwe, derde generatie Sprinter. In grote lijnen doet het ontwerp denken aan dat van het in 2016 gelanceerde AdVANce Concept. In 2019 komt op basis van deze nieuwe Sprinter ook een volledig elektrische variant op de markt: de eSprinter. De Sprinter is verkrijgbaar in diverse lengte- en hoogtematen. Mercedes-Benz levert de Sprinter voor het eerst ook met voorwielaandrijving. Hierdoor kun je 50 kilo extra meenemen. Maximaal laadvermogen: 1.375 kilogram, maximaal laadvolume 5.5 ton, maximale inhoud laadruime 17m3. Adviesprijs vanaf € 20.990.

http://www.mercedes-benz.comSporensparend dakraam
Doordat het nieuwste zwartmetalen FL DRFL dakraam van FEROLUX 50 x 90 cm meet, is het niet meer nodig sporen te doorbreken. Veel monumenten en boerderijen waar deze nostalgisch ogende ramen worden toegepast hebben een sporendak, waarbij de sporen vaak een hart op hart afstand hebben van 60 cm. Bij plaatsing van dit nieuwe dakraam kan de oorspronkelijke constructie behouden blijven. Door het universele gootstuk, dat één stuk vormt met het dakraam, is het raam volgens de producent eenvoudig toe te passen in zowel een pannendak, als een riet gedekte kap of leiendak. Er zijn geen aanpassingen of speciale hulpmiddelen nodig om een waterdichte aansluiting te maken. De HR++ beglazing (isolatiewaarde 1.4 K/Wm2) is standaard uitgevoerd in veiligheidsglas.

http://www.ferolux.nl