Uitbreiding maatwerkoplossingen in isolatie bij Wecal

Artikel delen

Naast de recente investering in nieuwe productielijnen voor zaagwerk, is WECAL er in geslaagd nieuw personeel aan te trekken om de bezetting aan de machines te kunnen opschalen. Hiermee verwachten zij aan de groeiende vraag naar maatwerkoplossingen in isolatie te kunnen doen.

Ter aanvulling van de uitbreiding van personeel in het vierde kwartaal van 2022, zijn er begin januari wederom nieuwe productiemedewerkers aangetrokken. Dit is noodzakelijk omdat de productieafdeling van WECAL momenteel een groeistuip doormaakt en met behulp van de recente investeringen niet alleen maatwerkoplossingen voor nieuwbouwprojecten maar ook voor renovatietrajecten voorgesteld kunnen worden. Aangezien WECAL beschikt over een compleet assortiment aan isolatie en beplatingsmaterialen met brandklassen A tot E, kunnen pasklare brandveilig samengestelde bouwelementen worden geproduceerd die met behulp van de nieuwe productielijnen zowel met lagere toleranties als ook met bijzondere (rand)afwerkingen kunnen worden geleverd. En dat zeer flexibel en met beperkte levertijd in productieseries vanaf slechts 25 m2. De nieuwe medewerkers zijn inmiddels ingewerkt en kunnen allround ingezet worden waardoor het bedrijf blijvend kan inspelen op (spoed) aanvragen uit de markt.

Daarnaast wordt momenteel een nieuwe productrange met low density steenwol geïntroduceerd voor zowel akoestische, brandwerende als diverse koudebrug en ventilatie beperkende bouwtoepassingen voor plafond, wand, vloer en dak  Een noviteit is ook de combinatie met KLIMAExpert perlietisolatie als maatwerkoplossingen in akoestische, vochtbufferende en brandwerende plafonds en/of voorzetwanden en/of HSB skeletbouw.

WECAL bouwt door!