Unieke mbo-zinkopleiding bij de Barneveldse Techniek Opleiding

Artikel delen

De Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) biedt mbo-opleidingen en omscholing aan tot zinkwerker. Het aanbieden van een mbo-diploma na het afronden van deze opleidingen maakt het uniek in Nederland.

BTO is een coöperatie van techniekbedrijven in de Regio Foodvalley en werkt samen met twee MBO-scholen: MBO Amersfoort en het Hoornbeeck College. BTO verzorgt opleidingen in de mechatronica, metaal-, elektro-, installatie-, koude- en zinktechniek. Tijdens een opleiding werken leerlingen een gedeelte van de week bij een lidbedrijf. Daarnaast krijgen ze praktijk en theorielessen bij de BTO op locatie.

Wat begon bij het toevoegen van het keuzedeel: zink bij de installatieopleidingen, mondde uit tot een volwaardige mbo-opleiding. Er zijn opleidingen op niveau 2 en 3. Daarnaast is er maatwerk mogelijk voor bedrijven.

De opleidingen starten op 27 augustus 2024. Daarnaast is het mogelijk om een cursorisch traject te volgen. Instromen kan dan, in overleg, op elk gewenst moment.

Bedrijven kunnen zich aanmelden als lid bij BTO om in de toekomst personeel te scholen. Aanmelden als lidbedrijf | Barneveldse Techniek Opleiding | BTO (btobarneveld.nl)

Direct personeel scholen kan door zich in te schrijven voor de gewenste opleiding via onze website: Zinktechniek | Opleidingen | Barneveldse Techniek Opleiding | BTO (btobarneveld.nl)

Bij vragen kunt u contact opnemen: communicatie@btobarneveld.nl