Vakbeurs Daken & Zaken succesvol geland in Houten

Artikel delen

De beurs Daken & Zaken in de Expo te Houten heeft zijn definitieve plek gevonden. Zo kwamen naar Houten rond de  2000 bezoekers die de totaal 130 stands hebben bezocht. Wellicht dat het weer een rol speelde in het wederom verhogen van het aantal bezoekers, maar ook het centraal gelegen Houten speelde hierin een grote rol.

De indruk van de beursbezoekers en exposanten was dat de hal goed gevuld was, enkele gangpaden nog ietwat te smal waren maar iedereen vanuit de dakenbranche, met enige importantie, er wel vertegenwoordigd was. Zowel bezoekers als standhouders waren na de beurs Daken & Zaken unaniem in de indrukken: mooi assortiment vanuit de dakenbranche in een ruim opgezette hal met genoeg bezoekers en niet geheel onbelangrijk: goed en gratis eten op alle drie de horecapleinen. Volgens de organisatie was de EXPO in Houten het ultieme verzamelmoment voor de Dakenbranche en is volgend jaar alweer de hal, vanwege een wachtlijst nu met extra ruimte, weer gereserveerd!

In de ochtend waren de ploegen klaar voor de start en zagen wij ook nog wat noviteiten door de producenten gepresenteerd.

Op de beurs Daken & Zaken in Houten werd door AGS de ‘Slow Flow’ geïntroduceerd. Deze AGS Slow Flow® is een regenwater vertrager die op de bestaand afvoer kan worden geplaatst. Middels een simpele berekening is aan te geven hoeveel water tijdelijk kan worden gebufferd met het gebruik van deze Slow Flow.

Uiteraard werd bij Wienerberger weer de Leadax Roov gedemonstreerd. Een circulaire kunststof dakbedekking die gefabriceerd wordt van de kunstoffen die vrijkomen van afgedankte autoruiten. Door het Kiwa BDA Expert Center is voor Leadax Roov het eerste Product Performance Assessment op dit product afgegeven, waarbij het product door Kiwa BDA Testing op vele fronten is getest en NIBE (onderdeel van Kiwa) vanuit LCA is onderzocht.

Soprema introduceerde de nieuwe gemakkelijk af te nemen banderol voor alle bitumen producten onder de naam ‘Easy Remove’. Een nieuwe ontwikkeling die het leven van de dakprofessional gaat veranderen.

Tevens zagen wij op de beurs merknamen, die voorheen vanuit de EPDM sector werden gevoerd, nu ook als merknaam voor bitumen dakbanen werden gepresenteerd. De BossCover dakbaan via CPE Nederland. De drie belangrijkste Producenten op het gebied van begroeide daken Nophadrain, Optigroen en ZinCo met zijn nieuwe retentie monitor app: (www.dakenraad.nl/introductie-zinco-climate-roofs-app/ werden aangevuld met groene nieuwkomers op deze beurs: Nature Green (meer info: https://www.naturegreen.nl/) en Wallaard groendaken.

Ook de samensmelting van isolatieproducent Kingspan werd in een langerekte stand getoond met Kingspan Insulation vanuit de PIR isolatie; Kingspan Unidek met zijn EPS isolatie op het platte dak maar ook hellende prefab dakpaneel en de nieuwkomer hier tussen in de prefab dakelement gevuld met vlas-isolatie uit Duitsland.

Tot slot waren er uiteraard heel veel nieuwe ontwikkelingen waarvan Roval zijn nieuwe tweedelige dakrand introduceerde onder de naam Roval-Duplo.
Over de ZinCo app en ZinCo’s bier werd gesproken en over Wecal die drijvende dakbedekking toonde, een ultralichte bitumen dakbaan met REOXTHENE® Technologie van polyglas.

Daken & Zaken blijkt een beurs die zijn plek heeft verdient en daardoor de moeite waard blijft om ook volgend jaar weer te bezoeken of als exposant aan deel te nemen.

……en de reclame die wij nu nog op de bording naast de rijksweg zagen ook volop binnen in de hal terug kunnen gaan zien:”een apart reclameblok met ‘personeel gevraagd’,”  aldus organisator Jan Suijk van Lindeman Events.