Van beton naar groene oase

Artikel delen

De Lorena is een woongebouw in het hart van São Paulo dat is ontworpen om architectuur en landschap te integreren. Het verspreidt een overvloed aan vegetatie vanuit de tuin op de begane grond naar de enorme balkons bedekt met hangend groen, en natuurlijk een weelderig groen dak.

Het Lorena-gebouw bestrijkt 28.000 vierkante meter en staat in het centrum van de Braziliaanse miljoenenstad. Het gebouw valt op tussen de ‘betonnen buren’ dankzij de enorme hoeveelheid vegetatie die aan elk van de buitenterrassen en daktuinen hangt. Volgens de architecten was de inspiratie voor het ontwerp het creëren van een sterke relatie tussen landschap en architectuur.

Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen, bestaande uit verschillende appartementen. De gemeenschappelijke ruimtes, de begane grond en het dak zijn ingericht als privétuinen voor de bewoners. Op de begane grond omvat de landschapsarchitectuur inheemse vegetatie. Er groeien fruit en inheemse bomen om lokale vogels en insecten aan te trekken. Om de ​​rustgevende oase compleet te maken is een kinderzwembad aanwezig.

Bovenop het gebouw genieten de bewoners van een prachtig groen dak. Uitgerust met grote bomen, struiken en bloemen, zijn er ook genoeg ligstoelen om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Bron: Archdaily Beeld: Photography by Evelyn Müller via Lucia Manzano Arquitetura.