Veilig werken op het dak met aluminium dakrandbeveiliging

Artikel delen

Veilig werken op het platte of licht hellende dak vereist voorzieningen om het risico op valgevaar te minimaliseren. Dat kunnen permanente valbeveiligingssystemen zijn voor daken die vaker betreden moeten worden of systemen waarbij het dak minder frequent hoeft te worden betreden. De Roval-RoofGuard® aluminium dakrandbeveiliging behoort tot de laatste categorie. Met deze lichtgewicht dakrandbeveiliging wordt werken op het dak veel veiliger. Het systeem is voor elke grootte van het dak aan te passen, omdat het modulair is opgebouwd.

Hierdoor is de dakrandbeveiliging ook geschikt voor andere doeleinden. Om risicovolle zones af te schermen anders dan de dakrand bijvoorbeeld. Veel daken zijn toegerust met lichtkoepels of lichtstraten. Kwetsbare gebieden, die voldoende afgeschermd moeten worden bij daktoetreding. Ook airco-installaties en nutsinstallaties op het platte dak zijn voorbeelden van risicovolle zones, waarbij de modulaire Roval-RoofGuard® uitkomst biedt. Door het sterke aluminium rondom deze zones te plaatsen wordt de veiligheid vergroot. De opbouw is zeer eenvoudig en gebeurt razendsnel. Dat heeft enerzijds te maken met de eenvoudige montagehandelingen, maar ook doordat het systeem bestaat uit lichtgewicht aluminium. Het systeem is uitgebreid op veiligheid  getest. Niet voor niets is het systeem gecertificeerd conform EN 13374, klasse A.

Samenstelling

Het hekwerk bestaat uit verschillende onderdelen. Ten eerste zijn dat de  aluminium staanders. Hier worden op eenvoudige wijze twee aluminium leuningen aan bevestigd. De staanders worden in de bovenzijde van de oersterke, door Roval zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet geplaatst. In de onderzijde van deze koppelvoet, parallel en net iets boven het dakoppervlak, worden aluminium liggers in geplaatst. Aan de andere kant van deze liggers worden de uit gerecycled kunststof samengestelde contragewichten bevestigd. Deze contragewichten garanderen stabiliteit en zorgen ervoor dat de valbeveiliging onder (geteste) druk niet kantelt.

Slimme ledverlichting

Een extra veiligheidsoptie is de mogelijkheid om het systeem uit te rusten met ledverlichting in de optionele plint. Een slimmigheidje, dat van pas komt als het dak onverhoopt bij duisternis moet worden betreden. Van de Roval-RoofGuard® is uitgebreide documentatie beschikbaar. Het leaflet en uitgebreide brochure zijn gratis te downloaden van de website van Roval Aluminium. Wilt u weten of de Roval-RoofGuard® ook iets is voor u of voor uw klant? Neem dan telefonisch contact op met Roval Aluminium +31 0 49 256 10 50 of mail naar info@roval.eu.