Veiligheidsladder vergroot veiligheidsbewustzijn – leer meer op 3 juli a.s.

Artikel delen

Bewust veilig werken in de bouw is van levensbelang. De Veiligheidsladder (SCL) is een instrument om te meten wat de houding en gedrag van de medewerkers is en hoe de cultuur van de organisatie ten aanzien van veiligheid is. De SCL Veiligheidsdag vindt plaats op 3 juli.

In Dakenraad nummer 148 besteedden wij aandacht aan De Veiligheidsladder (SCL). Een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten en continu te verbeteren. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd.

De Veiligheidsladder wordt beheerd door NEN en moet het aantal onveilige situaties terugdringen, met als gevolg een vermindering van het aantal incidenten. Het systeem is zo ontworpen dat het toepasbaar is voor alle typen bedrijven. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.

SCL Veiligheidsdag

Op 3 juli vindt de SCL Veiligheidsdag plaats bij SWECO in De Bilt. Deze dag is voor alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid of kwaliteit binnen een organisatie.