Vertragen van afvoer regenbui op plat dak met Slow Flow

Artikel delen

Vorige week weer een hele week nat en afgelopen donderdag met zeer extreem nat weer. Zelf merkte ik dat vanaf Amsterdam naar Amersfoort op de rijksweg A1 en viel verder ook in Zuid Nederland in zeer korte tijd 30 tot 50 mm regen. Te veel voor opname door het huidige rioolstelsel.

En dat is niet snel op te lossen, aldus AGS Products. Extreme buien zijn veelal lokaal en vallen vaak niet te plannen. We weten wel dat de extremiteit van heftige regen buien steeds vaker voorkomt.

Door het hele land het riool aanpassen is geen doen. Meer groen, minder tegels, je regenpijp ontkoppelen, alle kleine beetjes helpen. Maar de grootste klap maken we wanneer we alle afvoeren van alle nieuwe en bestaande platte daken vertraagd laten afvoeren. Zo wordt het regenwater dat op de daken valt vertraagd en gedoseerd afgegeven aan het riool. Waardoor de invloed op de piekbelasting op het riool van het regenwater dat van het dak afkomt telkens tot een minimum wordt beperkt.

Als we alle m2 plat-dak oppervlak bij elkaar optellen een behoorlijk buffer. Wellicht zelfs genoeg om ondergelopen straten te voorkomen. Iedere hemelwaterafvoer zou dus zijn eigen afvoervertrager moeten hebben. Tot voor kort erg kostbaar en complex om te installeren. AGS Products heeft speciaal hiervoor de Slow-Flow® ontwikkeld. De universele afvoervertrager voor het platte dak. Eenvoudig te plaatsen, universeel toepasbaar voor onderuitlopen en zij-uitlopen, demontabel en voorzien van een functie als noodoverloop. Geschikt voor als het echt in korte tijd alles snel vol loopt.

Bent u geïnteresseerd? Ga voor meer details naar https://www.ags.nl/div/slow-flow of neem gerust contact op voor meer informatie. De AGS Slow-Flow®. Vanaf nu iedere plat dak afvoer zijn eigen afvoervertrager.