Vierjarig contract onderhoud Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam

Artikel delen

Gemeente Amsterdam sluit vierjarig contract af voor dakonderhoud met  Schadenberg Dakwerken.

De landelijk opererende dakspecialist met vestigingen in Noord- en Zuid-Holland, heeft de aanbesteding Preventief en Correctief Onderhoud Daken (Perceel 1) van Gemeente Amsterdam binnen gehaald. De komende vier jaar mag Schadenberg Dakwerken het onderhoud uitvoeren aan de daken van panden die in beheer zijn van Gemeentelijk Vastgoed.

v.l.n.r. projectmanager onderhoud & beheer Dakbehoud Hem Fabian Broersen en directeur Schadenberg Dakwerken Auke van Zanten.

Recent is het contract ondertekend door directeur  Auke van Zanten en projectmanager onderhoud & beheer Fabian Broersen. “De gemeente Amsterdam zoekt altijd naar de juiste mix tussen product en dienst, rekening houdend met maatschappelijke en politieke wensen. Zo ook de afdeling Gemeentelijk Vastgoed. Dit bureau is eigenaar en beheerder van al het vastgoed van Gemeente Amsterdam, met uitzondering van parkeer- en onderwijsgebouwen. Zij werkt faciliterend en met inachtneming van de beleidsdoelstellingen van de stad”, aldus Auke van Zanten. “Enerzijds is Gemeentelijk Vastgoed verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het vastgoed. Anderzijds richt zij zich op het op creatieve en ondernemende wijze bijdragen aan het inzetten van vastgoed als instrument om ontwikkelingen in een buurt mogelijk te maken.Wij zijn enorm trots dat wij met onze expertise mogen bijdragen aan deze doelstellingen.”

Unieke opdracht

Nadat het voorstel voor het uitvoeringsplan en de planning werd goedgekeurd, zijn de specialisten van Schadenberg Dakwerken onlangs van start gegaan met het uitvoeren van de opdracht. Wat er de komende vier jaar op de planning staat? “Het Service Level Agreement betreft specifiek de panden die onder het beheer vallen van het Facilitair Bureau van de gemeente. Bij deze unieke opdracht zullen wij bij zowel grote als kleinere panden aan de slag gaan, die verspreid over alle stadsdelen zijn gesitueerd. Wat deze opdracht extra bijzonder maakt, is dat we ook onderhoud aan de daken zullen verrichten van diverse iconische panden met historische waarde. Het Stadsarchief en de Stadsbank zijn hiervan enkele voorbeelden,” geeft Fabian Broersen aan.

Daken in topconditie

Onder het preventief (planmatig) onderhoud vallen reiniging, inspecties en correctief onderhoud. Onder correctief onderhoud wordt verstaan het behandelen van klachten, het oplossen van storingen/calamiteiten en het verhelpen van kleine gebreken die voortkomen uit de inspecties van daken. De medewerkers van Schadenberg Dakwerken inspecteren bij verschillende panden tevens de aanwezige valbeveiliging en klimvoorzieningen. Met een vast team van collega’s op het dak en op kantoor, zijn zij verantwoordelijk voor de duurzame kwaliteit van deze daken. Met als doel de kennis over daken op de juiste plek neer te leggen, zodat de gemeente zich verder kan focussen op het faciliteren van de Amsterdammers met panden die in topconditie zijn.

Inspecteren van het dak door medewerkers van Dakbehoud Nederland vestiging Hem