Volledig verankerde lichtgewicht platdak zonnesystemen van Sunbeam

Artikel delen

Sunbeam, toonaangevend fabrikant van montagesystemen voor zonnepanelen, kondigt met trots aan dat het Supra plat dak montagesysteem voor grote zonnepanelen nu ook beschikbaar is met volledig verankerde systemen in de geavanceerde calculatietool Galileo. Deze uitbreiding komt tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de markt naar lichtere montagesystemen vanwege de beperkingen van dakconstructies in Nederland.

Tot nu toe werd het Supra systeem geballasteerd geïnstalleerd, maar met de toevoeging van volledig verankerde systemen biedt Sunbeam nu een innovatieve oplossing voor daken die minder gewicht kunnen dragen. Dit is een cruciale ontwikkeling, aangezien geballasteerde systemen soms geen haalbare optie zijn voor bepaalde dakconstructies.

Door toepassing van dakankers is geen ballast nodig en wordt het gewicht van Sunbeam Supra aanzienlijk gereduceerd, wat een breed scala aan nieuwe mogelijkheden biedt. Bij de installatie van lichtgewicht zonnepanelen van fabrikanten zoals Solarge is het voordeel optimaal: dakbelastingen tot wel 7 kg/m² zijn haalbaar, wat aanzienlijk meer gebouwen met beperkte draagkracht geschikt maakt voor de installatie van zonnepanelen!

“Deze verankerde oplossing stelt ons in staat om zonne-energie toegankelijker te maken voor een breder scala aan gebouwen en daktypes,” zegt Jasper Beekmann, manager R&D bij Sunbeam. “We zijn blij te delen dat deze nieuwe mogelijkheid is geïntegreerd in onze Galileo calculatietool, wat onze klanten helpt om nog efficiënter en effectiever duurzame energieoplossingen te implementeren.”

De Galileo calculatietool is ontworpen om gebruikers te ondersteunen bij het nauwkeurig plannen en berekenen van montagesystemen voor zonnepanelen, rekening houdend met diverse dakstructuren en belastingsmogelijkheden. Met de toevoeging van volledig verankerde Supra systemen kunnen installateurs nu eenvoudig en snel de meest geschikte oplossing voor hun projecten bepalen, zonder compromissen te hoeven sluiten op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Voor meer informatie over het nieuwe volledig verankerde Supra montagesysteem of de Galileo calculatietool, zie www.sunbeam.solar