Dreen®Nxt: de nieuwe generatie dakbestratingssystemen

Artikel delen

Dreen®Nxt is de doorontwikkelde versie van de befaamde Dreentegel® van dakspecialist Zoontjens.

Vanaf het tweede kwartaal van 2021 zal de nieuwe variant vast in het assortiment worden opgenomen in de plaats van  de Dreentegel® uit het huidige bestaande programma. Vanaf die tijd levert en installeert Zoontjens  het nieuwe bestratingssysteem. De nieuwe lijn Dreen@Nxt is een upgrade in duurzaamheid, prestaties én uiterlijk.

Door intensiever gebruik van buitenruimtes en zwaardere belastingen op het dak, worden steeds hogere eisen gesteld aan dakbestrating. Met een strakkere look waarbij de bekende zichtbare openingen tussen de vorige draintegels niet meer opvallend zichtbaar is, meer kleurmogelijkheden, duurzamere grondstoffen en een nieuw ontwikkeld lockplate systeem, is de nieuwe generatie klaar voor gebruik.

Dreen®Nxt zonder zichtbare openingen in de naden

Stabiel en duurzaam op elk dak
Of het nu gaat om dakterrassen, dakpaden, daktuinen, dakpleinen, dakvelden of dakparken, de Dreen®Nxt is het dakbestratingssysteem voor platte daken, in alle toepassingen. Van klein tot groot, van licht tot zwaar belast.  Met deze strakke tegel van beton en bijbehorend systeem ben en blijf je verzekerd van een stabiel en duurzaam dakterras.

Opgesloten systeem
Dreen®Nxt is beschikbaar in de formaten 30×30, 50×50 en 60×40 cm, in verschillende diktes. Dreen®Nxt heeft een uitsparing aan de onderkant van de tegel. Deze uitsparing past precies in een lockplate, waardoor de tegel vast en opgesloten komt te liggen, zowel afschotvolgend als ophogend. Zo kan het tegelveld nooit schuiven of losraken. De waterafvoer is bij Dreen®Nxt gewaarborgd door de sleuven aan de zijkanten van de tegel. De tegel heeft verzonken, afgeronde sleuven, die niet zichtbaar zijn als je op het dakterras kijkt, waardoor een mooi strak lijnenspel op het loopoppervlak ontstaat.

Meer weten over Dreen®Nxt? Ga naar www.zoontjens.nl/dreen-nxt of bekijk de animatie: https://youtu.be/iCrIj8GQo2A